Preko Zmajeva se vidi prvo mesto

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.01.20. | 10:55

Partizan u Areni dočekuje Cedevita Olimpiju i priželjkuje nastavak pobedničkog niza (19.00)

Sigurno najbolju igru u dosadašnjem delu sezone, Partizan je pružio ove srede protiv Virtusa iz Bolonje u okviru Evrokupa. Četa Andree Trinkijerija delovala je gotovo bez greške, ali kao što je i sam Italijan naglasio, to je neophodno ponoviti i ove subote. A to ume da bude jako teško. Cedevita Olimpija dobila je meč protiv crno-belih u Ljubljani u prvom delu sezone, što znači da pred Beograđanima nije nimalo lak zadatak (Arena Sport 1, 19.00).

Izabrane vesti

Crno-beli su odigrali sjajnu drugu četvrtinu protiv italijanskog velikana u kojoj su pokazali svu raskoš košarke koju forsira Andrea Trinkijeri. Igrao je Partizan brzo, atraktivno, imao neverovatan procenat šuta sa distance, a pre svega navijače je mogla da raduje agresivna igra u odbrani, kojom su zaustavljene ključne karike u vidu Miloša Teodosića i Stefana Markovića.

Ono što je jako važno istaći jesu sve bolje i konstantnije igre Markusa Pejdža, koji polako, ali sigurno izrasta u Partizanovog „gejm-čejndžera“. Pošto bek crno-belih ove sezone u ABA ligi ima procenat šuta sa distance od gotovo ravno 50%, sasvim je jasno zbog čega Cedevita Olimpija treba da se boji talentovanog Amerikanca.

U prvom delu sezone, Partizan je platio ceh izuzetno loše odigrane poslednje četvrtine, gde je od potpunog egala početkom ovog dela igre vrlo brzo došao do minusa od čak 16 poena, koliko je na kraju i bilo, kada se oglasio poslednji zvuk sirene. Teško je izvodljivo tu razliku nadoknaditi, čime bi se došlo do bolje pozicije u odnosu na Zmajeve u slučaju istog broja pobeda, ali ujedno ne i nemoguće, što ilustruje upravo odigrani meč sa Virtusom u Evrokupu.

Četa Slavena Rimca ne dolazi na ovaj susret u preterano dobrom raspoloženju, pošto je prethodnog vikenda na svom parketu u Ljubljani izgubila od Igokee, koja se bori za opstanak u najjačem društvu. Međutim, Zmajevi su utoliko i odmorniji, jer nakon eliminacije iz Evrokupa, imaju dosta rasterećeniji raspored i mogu u potpunosti da se posvete utakmicama u regionalnom takmičenju.

Mnogo puta su i sami košarkaši Partizana ove sezone isticali da lider u njihovom timu ne postoji, i da je to njihova najveća vrednost. Sve to ima daleko više smisla, ukoliko se u obzir uzme da na svakoj utakmici crno-belih ove sezone u prvi plan iskoči neko drugi. To samo može da znači da će glava Slavena Rimca i njegovih košarkaša konstantno gledati na drugu stranu u Areni.

Ono čega će Partizan morati da se pripazi na ovom susretu su, pod jedan, šut sa distance, a pod dva, Jaka Blažič. Zmajevi umeju da budu nezaustavljivi ove godine ukoliko ih dobro krene sa trojkama, dok se bivši košarkaš Crvene zvezde pokazao kao ključna figura u završnicama susreta protiv Cibone i Mege, koje je Cedevita Olimpija dobila uz veliku dramu.

Partizan nema problema kada su u pitanju povrede, a istovremeno se čeka ozvaničenje prelaska Mekadua u redove crno-belih, te njegov debi u dresu beogradskog kluba.

Trener Partizana, Andrea Trinkijeri, istakao je da je naredna utakmica izuzetno važna, te da će biti jako teško ponoviti partiju od srede, ali da je to moguće uz podršku navijača.
„Pred nama je utakmica od velikog značaja za obe ekipe. Dolazi nam Cedevita Olimpija, tim od kojeg smo izgubili u prvom delu sezone i tim koji se bori za najviši plasman u ligi. Zbog toga, suvišno je govoriti koliko će važno biti da onu energiju koju smo na terenu i tribinama Arene videli u sredu, vidimo večeras ponovo“, rekao je italijanski stručnjak.

Svoje viđenje prestojeće utakmice dao je i prvotimac Partizana, Nemanja Gordić, koji ističe da Cedevita Olimpija zna kako se igraju ovakvi susreti.
„Oni su tim koji je pun iskusnih igrača. To su momci koji su igrali velike utakmice i osvajali puno trofeja do sada i sigurno je da znaju kako se igraju ovako važni mečevi. Sa druge strane, verujem da ćemo mi biti u stanju da odigramo slično kao protiv Virtusa, sa velikom energijom i da ćemo uz podršku naših navijača uspeti da dođemo do pobede", rekao je košarkaš crno-belih.

Partizan nakon ove utakmice čeka put na gostovanje Trentu, dok će Cedevita Olimpija narednog vikenda u ABA ligi igrati derbi protiv Mornara u Ljubljani.


 

ABA LIGA – 15. KOLO

Petak
Cibona - Zadar 89:60
/Novačić 20 - Alen 20/

Subota
17.00: (3,50) Krka (16,0) Budućnost (1,35)
19.00: (1,35) Partizan (16,0) Cedevita Olimpija (3,50)
21.00: (1,05) Mornar Bar (27,0) Primorska (10,0)

Nedelja
20.00: (1,70) Igokea (14,5) FMP Železnik (2,30)

Ponedeljak
17.00: (5,50) Mega Bemaks (20,0) Crvena zvezda (1,17)

Napomena: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara