Serhio Ramos vs Real: Poštovanje kapitena ili držanje pravila?

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.20. | 13:32

Svi hoće da se saradnja nastavi, neko će morati da popusti

Igra redovno. I kvalitetno. Deluje da može još i-ha-haj Serhio Ramos da komanduje odbranom Reala, ali svaka saradnja je oročena, pa se u Madridu pitaju dokle će potrajati ova između kapitena i kraljevskog kluba.

Posle odlaska Kristijana Ronalada u Juventus, Ramos je jedan od simbola Reala, produžena ruka trenera, vole ga navijači, cene saigrači, a da bi slika bila poptuna nedostaje potpis kojim bi karijeru, maltene do kraja, vezao za stadion“ Santjago Berbabeu“. Španskom reprezentativcu aktuelni ugovor ističe u junu 2021, što znači da se polako priprema teren za eventualnu obnovu, pošto nikome nije baš u interesu da igrač takvog kalibra napusti sredinu u kojoj je osvojio sve što je moglo da se osvoji. No, pregovori oko produžetka saradnje neće biti jednostavni.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Marke, Serhio Ramos insistira na dvogodišnjem ugovoru. To znači da mu je namera da po isteku aktuelnog ostane u Realu do leta 2023. Telo ga služi, ove sezone odigrao je sve prvenstvene utakmice za ekipu Zinedina Zidana, izuzev gostovanja Hetafeu (kartoni) i susreta sa Seviljom kod kuće (uganuće članka). Odbrana Madriđana se ne može zamisliti bez fudbalera koji odoleva zubu vremena i na njemu se ne vidi da će 30. marta proslaviti 34. rođendan.

A baš je u godinama problem. Predsednik Florentino Perez drži se davno proklamovanog klupskog pravila po kome se igračima starijiom od 32 ugovor obnavlja godinu po godinu. Nikako dve vezano. To je razlog zbog kog štoper Pepe 2017. nije našao zajednički jezik sa čelnicima, pa se otisnuo u Bešiktaš.

Zasad, svako drži svoju stranu. Serhio Ramos iz razloga što smatra da bi kontinuiranim igranjem za Real bio bliži pozivu u reprezentaciju Španije za još jedan Mundijal (Katar 2022). Florentino Perez, pak, u nameri da pokaže ko je gazda i da niko nije iznad kluba, iako visoko vrednuje Ramosove kvalitete. Marka, doduše, ističe kako su odnosi kapitena i prvog čoveka kluba ove sezone besprekorni, za razliku od nekih situacija iz prošlosit, kad je stub odbrane pretio odlaskom. Tad ga je Perez smirio povišicom i novim ugovorom.

Ko će sad popustiti?

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara