Komentari na vest

Predsednik Luol Deng i namučeni Južni Sudan: Od izbegličkog kampa do košarkaške senzacije godine

d

duc

pre oko 1 godinu

Glavni grad Juznog Sudana je Dzuba, kakva Java?
O

OKidiKidi

pre oko 1 godinu

Ufff gledao sam vise dokumentaraca, pre par godina, o Juznom Sudanu, nakon rata nezavisnosti od Severnog Sudana i u nekom se pominjala kosarkaska selekcija. Momci nikad nisu trenirali, imali si po 1 dres. Mnogo su zeleli da pobede, a vise su gubili, logicno. Onda je buknuo gradjanski rat, izmedju plemena Juznog Sudana, oko podele vlasti. Opet su svi uzeli puske... Kad sam video da su se plasirali nisam mogao da verujem. Jel vidite Srbi! Sta 1 covek, sa pravim vrednostima i znanjem, bez korupcije, moze da uradi. A tek grupa ljudi sa istim čistim ciljem...

07.08.16

pre oko 1 godinu

Da,bajkovita prica,ali,sve ovo gubi smisao,dokle god je stanje ovakvo.Sa ovim prozorima.Budalastina.Zato i imamo poluprofesionalce na SP.
l

letecagugutka

pre oko 1 godinu

Dominantno su odigrali kvalifikacije sa jednim porazom i ti kazes da su poluprofesionalci. Ko je kriv Senegalu ili Tunisu sto nisu prosli. Pritom Africke selekcije i nemaju igraca u EL tako da uglavnom svi igraju u najjacim sastavima. Na ovom SP jedino nedostatak Argentine i eventualno Turske, ali sve ekipe koje su se plasirale su zasluzile.