Pre tri nedelje nosili fenjer, sada ni Superliga nije daleko: Dabl-dabl Langovića pogurao OKK Beograd do pobede u Vršcu nakon velike drame

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.01.20. | 20:05

Fantastična utakmica Zlatibora u Čajetini protiv Vojvodine, domaći brojali do 118, Lale do 108

Bolan je bio pogled na tabelu za navijače i košarkaše OKK Beograda nakon uvodnih 12 kola Košarkaške lige Srbije. Samo jednu pobedu su imali Klonferi do tada, a ruku na srce, u velikoj većini poraza nisu imali ni sreće, pošto su utakmice uglavnom gubili na jednu loptu. Sreća im se konačno okrenula, pa su nakon pobeda protiv Zlatibora i Napretka na domaćem terenu, ove subote došli i do prvog trijumfa na strani, protiv Vršca – 66:68.

Bila je ovo utakmica u kojoj se sve rešavalo bukvalno u poslednjim trenucima. Nenad Miljenović doneo je prednost od tri poena Klonferima na oko 20 sekundi do kraja, što je moglo samo da znači da ćemo gledati penal završnicu. Mirne ruke su bili Aleksandar Langović na jednoj, te Nikola Ćirković na drugoj strani, ali je Miljenović promašio u „narednom krugu“ i omogućio Vršcu da dođe do šuta za produžetak ili pobedu. Grušanović je pokušao za tri, nije pogodio, a Mihailo Jovičić je pokupio defanzivni skok i veliko slavlje Klonfera u Milenijumu moglo je da počne.

Izabrane vesti

Tvrdo se igralo u Vršcu tokom čitavog susreta, domaćin je uglavnom kontrolisao dešavanja u prvom delu utakmice, da bi gosti preuzeli ulogu lidera u nastavku. Kraj utakmice, ipak, doneo je veliku dramu u kojoj se bolje snašla ekipa OKK Beograda u već pomenutoj penal završnici.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je fantastični Aleksandar Langović, koji je postigao 27 poena uz 14 uhvaćenih skokova. Ispratili su ga Nenad Miljenović sa 15 poena, te Nikola Malešević sa još dva manje. Na drugoj strani, bolji od ostalih bili su Miloš Dimić sa 16 poena, Nikola Ćirković je ubacio 13, a Miloš Vraneš je dodao 12 poena.

Neverovatnu utakmicu u Čajetini pružili su Zlatibor i Vojvodina, koji su brojali preko 100 poena! Domaći su, ipak, bili za koji korak ispred, pa su uspeli da prekinu lošu seriju u koju su upali u poslednjih nekoliko kola. Bilo kako bilo, ovakva igra može da raduje Lale pred nastavak sezone i uliva optimizam da bi mogli da opstanu u ligi, iako im pobeda OKK Beograda večeras nije išla na ruku – 118:108.

Zlatiborci su na ovom susretu vodili od prvog do poslednjeg minuta i bilo je samo pitanje kolikom razlikom će ostvariti pobedu protiv Lala, koje su sredinom trećeg kvartala uspele i ozbiljno da se približe Čajetincima, iako su sredinom prvog poluvremena zaostajale i sa 15 poena razlike.

Neverovatnih 83% šuta iz reketa su imali Zlatiborci na ovom meču, dok su uz to postigli 14 trojki, što je bilo sasvim dovoljno da se savlada žilavi sastav Vojvodine. Novosađani su, ruku na srce, čak 17 puta pogodili sa distance, na čemu im se zaista mora skinuti kapa.

Na kraju, najefikasniji u timu iz Čajetine bio je Svetozar Popović, koji je ostvario dabl-dabl uz 26 poena i 13 skokova. Samo jedan poen manje ubacio je Petar Vorkapić, dok su dvocifreni još bili Bogdan Riznić (16 poena), Radomir Marojević (15 poena), Dragoslav Papić (14 poena) i Stefan Mitrović (13 poena). Na drugoj strani, istakli su se Enes Latifagić sa 22 poena, potom Aleksandar Radulović sa 21 poenom i 12 asistencija, što je bilo dovoljno za dabl-dabl, te Nemanja Živković koji je takođe brojao do 21. Dobar je bio i Pavel Lobarev sa 17 poena.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak
Mladost Zemun - Sloboda Užice 95:121
/Taker 24, Dreksel 21, Mijailović 19 - Simić 23, Đorđević 21, Tadić 17/

Subota
Vršac - OKK Beograd 66:68
/Dimić 16, Ćirković 13 - Langović 27 (14sk), Miljenović 15/

Zlatibor Čajetina - Vojvodina 118:108
/Popović 26 (13sk), Vorkapić 25 - Latifagić 22, Radulović 21 (12as), Živković 21/
19.30: (1,55) Kolubara (14,5) Tamiš (2,70)
20.00: (1,45) Dunav (15,0) Metalac Valjevo (3,05)

Nedelja
18.00: Borac Čačak – Dinamik
18.00: Napredak JKP Aleksinac – OKK Novi Pazar

Foto: OKK Beograd / Ivica Veselinov, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara