"Tamiš u Superligi"
"Tamiš u Superligi"

Poznati učesnici Superlige: Tamišev foto-finiš izbacio Vrščane iz elite!

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.15. | 22:22

Pančevci su slavili u Smederevu – 91:88 i plasirali su se među najboljih osam zbog boljeg međusobnog skora sa Vršcem

Tamiš u Superligi

Srpski košarkaški krem po drugi put stiže u Pančevo! Tamiš se plasirao u Superligu posle pobede nad Smederevom u poslednjem 22. kolu Košarkaške lige Srbije – 91:88, a najveći gubitnik u čitavoj priči je Vršac. Pančevci će se sa 13 pobeda i devet poraza naći među osam najboljih, a isti skor imaju i Vrščani, ali oni neće imati privilegiju da se nadmeću sa Aba ligašima zbog lošijem međusobnog odnosa sa Tamišom. Ostala tri učesnika Superlige znala su se i pre poslednjeg kola, pošto su FMP, Konstantin i Vojvodina već osigurali svoj plasman među osam najboljih.

Izabrane vesti

Tim Bojana Jovičića slavio je u Smederevu posle neizvesne završnice (91:88), a heroji najvažnije pobede pančevačkog kluba u ovoj sezoni bili su Dragan Kruščić sa 21 poenom, kao i Nikola Simić koji je dodao jedan manje. S druge strane, istakao se Stefan Živanović sa 24 pogotka, ali ipak su Pančevci odneli pobedu i idu u Superligu.

Vršac je takođe slavio u ovom kolu, bio je bolji od subotičkog Spartaka – 75:71, ali to nije mnogo donelo ekipi sa istoka Vojvodine pošto imaju lošiji međusobni skor sa Tamišom. Naime, tim Dušana Gvozdića savladao je pančevačku ekipu pre dve nedelje na svom terenu (69:65), ali je u prvom delu prvenstva poražena u Pančevu sa šest poena razlike (73:67), pa će ih dva poena razlike koštati plasmana u Superligu.

Takmičenje za trofej u srpskom šampionatu i izlazak na Jadran počinje već naredne nedelje. Učesnici će biti Aba ligaši Partizan, Crvena zvezda, Metalac i Mega Leks, dok će preostala četiri mesta popuniti FMP, Konstantin, Vojvodina i Tamiš.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaKošarkaška SuperligaKK VršacKK TamišEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara