(©Reuters)
(©Reuters)

Poznat NBA kalendar za sledeću sezonu, (ne) uliva nadu reprezentacijama

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.11.20. | 16:54

Sezona bi se završila neposredno pred početak Olimpijsklih igara u Tokiju

NBA je napravila okvirni raspored za predstojeću sezonu koja će startovati 22. decembra ove godine, a najkasnije bi se završila 22. jula 2021, kada je planirana sedma utakmica velikog finala, što je dan pre početka Olimpijskih igara, odnosno dva dana pre 1. kola košarkaškog turnira u Tokiju.

Kako ESPN navodi, poslednje utakmice regularnog dela NBA sezone odigrale bi se 16. maja, dok bi se od 17. do 21. maja održao plej-in turnir na kome bi učestvovale ekipe plasirane od 7. do 10. mesta u konferenciji.

Izabrane vesti

Prva runda plej-ofa počela bi 22. maja, druga 7. juna, a finale konfenercija 22. juna. Veliko finale bi se igralo od 8. do 22. jula.

Pauza za ol-star meč bila bi od 5. do 10. marta.

Ovakav raspored, po kome bi svaka ekipa odigrala 72 utakmice u regularnom delu sezoni, odškrinuo bi vrata ne baš velikom broju NBA igrača da pomognu nacionalnim timovima na kvalifikacionim turnirima (29. juni - 4. juli), a zatim i tokom Olimpijskih igara (23. juli - 8. avgust).

Na primer, ako se desi da Denver Nikole Jokića, bar ponovi rezultat iz prethodne sezone, odnosno stigne do finala konferencije, jasno je da ne bi mogao da igra kvalifikacioni turnir u Beogradu, ali i da bi imao vrlo malo vremena da se osveži posle iscrpljujućeg NBA rasporeda.


tagovi

KSSNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara