Potpuno ludilo na Voždovcu: Klonferi nadoknadili -19 za četvrtinu, pa dobili Tamiš u produžetku

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.01.20. | 14:31

Fantastična utakmica na otvaranju dana u Košarkaškoj ligi Srbije

Spektakl, šou… Neverovatno je šta smo sve ovog prepodneva videli u Naselju „Braće Jerković“! Delovalo je da sve izgubljeno za ekipu OKK Beograda, gubili su Klonferi sa neverovatnih 19 poena razlike na oko pet minuta pred kraj treće četvrtine, ali su još jednom pokazali da ih nikada do samog kraja ne treba otpisati. Proradila je centarska linija domaćih, Tamiš nije uspevao apsolutno ništa da pogodi u četvrtoj četvrtini, a na kraju je pao nakon dodatnih pet minuta – 88:86.

Mogao je ovaj meč da bude rešen i u regularnom delu, ali tokom čitavog poslednjeg minuta meča nismo videli nijedan poen, ni na jednoj strani, pošto su se ruke stegle i jednima i drugima. Za goste su tada bili neprecizni Čabrilo, Rouds, te Vasić, dok je Jovičić propustio šansu da svom timu donese trijumf van dodatnih pet minuta.

Izabrane vesti

Ni dodatnih pet minuta nam nije donelo ništa drugačiju sliku. OKK Beograd je u jednom trenutku poveo sa solidna četiri poena razlike, koliko je i imao na ulasku u poslednji minut, ali je Džarid Rouds odlučio da trojkom unese dodatnu pometnju. Na dve sekunde do kraja Popović je promašio jedno od dva bacanja, omogućio Pančevcima da se pitaju, ali Rouds nije doneo pobedonosnu trojku svojoj ekipi. Za uzdahe, nevericu i da se priča...

Na kraju, najefikasniji i najzaslužniji za pobedu beogradske ekipe bili su Aca Langović sa 21 poenom, potom Nemanja Popović sa 19 poena i čak 14 skokova, te Nenad Miljenović koji je izbrojao do 16 poena uz devet asistencija. Dobru partiju pružio je i Mihailo Jovičić, koji je postigao 12 poena i dodao šest lopti.

U Tamišu je daleko ispred svih večeras bio Aleksa Čabrilo, koji je predstavljao pravu noćnu moru za OKK Beograd. Postigao je čak 29 poena, pogodio je čak devet trojki iz 15 pokušaja i umalo je doneo veliko slavlje u Pančevo. Međutim, umesto toga, deluje da će grad severoistočno od Beograda morati da se brine oko selidbe u drugi rang.

Prva četvrtina donela nam je očekivanu egal borbu između dve ekipe. Prednost je šetala sa jedne na drugu stranu, alije Tamiš uglavnom bio taj koji je diktirao ritam. Imali su Pančevci nekoliko raspoloženih košarkaša u svojim redovima, pa su nakon uvodnih deset minuta imali četiri poena prednosti (18:22). Ona je brzo prešla na stranu domaćih posle solidne role Ace Langovića, ali OKK Beograd jednostavno nije uspevao da nametne svoj prepoznatljiv ritam na ovoj utakmici. Tako su Pančevci do kraja poluvremena ponovo izbili ispred, pa su i na pauzi imali minimalnu prednost – 39:41.

Delovalo je da je početak trećeg kvartala doneo i konačno razrešenje ovog susreta. Tamiš je ušao u fantastičnu seriju od 19:6, otišao na lepih 15 poena razlike, a do kraja četvrtine je čak uspeo dodatno i daje uveća. Najbolju igru u čitavoj ovoj sezoni je tada pružao Aleksa Čabrilo, dok je na drugoj strani večeras zaista slabo šta funkcionisalo. U tom segmentu bilo je previše izgubljenih lopti i promašenih šuteva sa distance, pa je tim Bojana Jovičića sa razlogom mogao da gleda ka pobedi pred poslednjih deset minuta košarke – 55:69.

Ali da sa OKK Beogradom ove sezone više ništa nije sigurno, pokazala je i poslednja deonica. Domaći su je otvorili na najbolji mogući način, serijom 20:5 i već do polovine poslednje četvrtine su ponovo bili u igri. Ređala je poene u tim trenucima centarska linija Klonfera, a onda je kao šlag na tortu došla i trojka Ace Langovića kojom su domaći, verovali ili ne, prešli u prednost. I usledila su neverovatno dramatična dva minuta…

Prvo su Rouds i Čabrilo odveli Tamiš na plus četiri, ali su Klonferi rekli – ne! Vrlo brzo su preko Kljajevića vezali četiri poena, izjednačili rezultat i publika u Mega Fektoriju bukvalno je bila na ivici svojih sedišta. Tamiš svoj naredni napad nije iskoristio, ali je i Jovičić bio neprecizan u ekipi OKK Beograda i gledali smo isti scenario kao u Pančevu – produžetak!

Tamo je znatno bolje krenuo OKK Beograd. Domaći su imali lepu prednost od četiri poena koju je obezbedio Mihailo Jovičić trojkom, pred ulazak u poslednji minut, ali Džarid Rouds rešio trojkom da unese dodatnu dramu i pometnju. Bukvalno je samo bilo pitanje kome je ruka u ovim trenucima sigurnija. Ispostavilo se da se bolje snašao domaći tim, koji je prvo uspeo da se odbrani, a da potom još jednim dodatnim pogođenim bacanjem Nemanje Popovića stavi tačku na meč. Želeo je Rouds za dve sekunde nešto na uradi, ali nije u tome uspeo i slavlje na Voždovcu moglo je da počne.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak
Napredak JKP Aleksinac - Metalac Valjevo 83:54
/Bogavac 22, Ilkić 16 - Anđušić 17, Vojinović 11/

Subota
OKK Beograd - Tamiš Pančevo 88:86 (nakon produžetka)
/Langović 21, Popović 19 (14sk), Miljenović 16 (9as), Jovičić 12 - Čabrilo 29, Nikolić 14 (9as), Rouds 14/
13.00: (5,50) Mladost Zemun (20,0) Borac Čačak (1,17)
18.00: (1,35) Vršac (16,0) Vojvodina (3,50)
19.30: (2,70) Kolubara (14,5) Novi Pazar (1,55)
20.00: (6,00) Dunav (20,0) Sloboda Užice (1,15)

Nedelja
19.00: Zlatibor Čajetina – Dinamik

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: OKK Beograd / Ivica Veselinov


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara