Tuga košarkaša Srbije posle debakla u Pioniru (©MN Press)
Tuga košarkaša Srbije posle debakla u Pioniru (©MN Press)

Potop domaćina: Srbija, Litvanija, Kanada i Hrvatska bez Tokija

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 00:08

Šok u Beogradu, Kaunasu, Splitu i Viktoriji

Nije Srbija bila kompletna na kvalifikacionom turniru, ali Italijani su tek bili desetkovani. Umesto viziranja pasoša za Tokio, Orlovi neće braniti srebro iz Rio de Žaneira u Tokiju ovog meseca, šokantan je epilog turnira u beogradskom Pioniru.

Srbija je posle kraha na Mundobasketu u Kini pre dve godine borila za organizaciju turnira, nekoliko miiona evra je uloženo u to, činilo se da će domaći teren da bude velika prednost, ali četa Igora Kokoškova nije ličila na tim koji želi na najveće sportsko takmičenje. Tamo idu Azuri posle pobede u finalu sa 102:95.

Izabrane vesti

Sreda, 03.00: (1,50) Finiks (13,0) Milvoki (2,95)

Ako je za utehu Srbiji, ni ostala tri domaćina neće igati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Krah su doživeli i ostali organizatori. Slovenija je sa fenomenalnim Lukom Dončić šokirala Kaunas, razbila Litvance i plasirala se među 12 učesnika najvećeg sportskog takmičenja na svetu.

Hrvatska se od Tokija oprostila još u polufinalu posle poraza od Brazila. Na kraju se iz Splita Nemačka našla kao učesnik u Tokiju posle trijumfa u nedeljnom finalu protiv čete Aleksandra Petrovića.

Konačno, Kanada je bila favorit na svom terenu u Viktoriji, ali u polufinalu kvalifikacionog tunira Češka je bila bolja. Jan Veseli i drugovi su noćas protiv Grčke obezbedili poslednju vizu za Olimpijske igre u prestonici Japana za nešto više od dve nedelje.

Posle fantastičnih rezultata, tri srebra na Svetskom prvenstvu, Olimpijskim igrama i šampionatu Starog kontinenta sa Aleksandrom Đorđevićem na kormilu, usledio je prvo krah Orlova u Kini na Mundobasketu 2019. godine, kada je legenda naše košarke otišla s kormila reprezentacije, da bi Kokoškov pao na prvom velikom izazovu. Naša reprezentacija je bila veliki favoriti, ali kada je bilo najpotrebnije posrnuli su Miloš Teodosić, Nemanje Bjelica i ostale srpske vedete.

Šteta... Košarkašku reprezentaciju čeka novi početak.



tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara