Poslednji put, za Kobija... (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.02.20. | 08:44

Poplava emocija u Stejples centru...

Derbi Grada anđela što je trebalo da se igra pre tri dana odložen je, ali ipak je morao da dođe i taj trenutak. Trenutak da se Los Anđeles i Stejples centar oproste od svog heroja Kobija Brajanta. 

Noćas uoči meča Lejkersa i Portlanda sve je bilo u znaku čuvene Mambe. Tužna pesma, poplava emocija i 20.000 ljudi u istom dresu. Jedina dva prazna mesta u hali bila su u parteru i sačuvana su za Kobija i njegovu ćerkicu Đijanu. 

Izabrane vesti

Pošto je violončeslista Ben Hong odsvirao svoje i naterao suze na oči, svi su podigli poglede ka velikom video bimu sa kog se obratio "lično" Brajant. Njegov glas u ulozi naratora što govori o veličanstvenoj karijeri malo je razgalio publiku. Tu su i sekvence iz daleke prošlosti. Slike mladog Kobija. Govori o svom snu i kako želi da postane jedan od najboljih na svetu...

I opet suze i jecaji...

gallery

Ni Lebron Džejms u jednom momentu nije mogao da ih sakrije dok je govorio o svom prijatelju. 
"Džon, Keri, Alis, Sara, Pejton, Kristin, Ara, Kobi i Đijana", počeo je Lebron nabrajanjem imena nastradalih u strašnoj helikopterskoj nesreć, pa nastavio. "Neću biti iskren sa svima vama ako budem čitao ovo sr..e sa papira. Zato ću govoriti direktno iz srca. Svi tujugemo, svi smo povređeni, slomljeni... Kada prolazite kroz ovakve stvari najbolje što možete da uradite jeste da naslonite glavu na ramena nekoga iz vaše porodice. Ovo je proslava krvi, znoja, suza i slomljenog tela".

Usledila je grobna tišina, 24 sekunde. I onda je meč počeo. 

Jasno, posle onakvog uvoda nikome nije bilo do košarke, ali kako je meč odmicao utakmica je bila sve bolja. Slavili su na kraju gosti rezultatom 129:117. Strašan meč odigrao je Demijen Lilard, ubacio 48 poena i samo ga je jedan skok delio od tripl-dabla. Veliku podršku imao je u Hasanu Vajtsajdu koji je brojao do 30 i na to dodao 13 skokova.

Kod Lejkersa najbolji je bio Entoni Dejvis, postigao je 37 poena i uhvatio 15 lopti. Lebronu su dva skoka nedostajala za tripl-dabl - 22 koša i 10 asistencija sakupio je King Džejms...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara