Savo Drezgić (© FIBA)
Savo Drezgić (© FIBA)

Posle Topića ide Savo Drezgić: Plejmejkersko čudo Srbije koje traži sreću u SAD

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 21:20

Svetla budućnost čeka doskorašnjeg člana Partizana koji sada ide da igra koledž košarku

Već dva leta zaredom košarkaška javnost ostaje u čudu izdanjima plejmejkera u dresu juniorske selekcije Srbije. Prošlog leta je oduševljavao Nikola Topić kada je odveo Srbiju do zlata u Nišu na Evrobasketu, a ove godine tu ulogu je preuzeo Savo Drezgić koji je odveo Srbiju do srebra.

Obojica imaju sličnosti u svom putu, ali i jasne razlike. Obojica su veliki navijači večitih rivala. Topić je kao član Crvene zvezde otišao direktno u NBA ligu, nosiće dres Oklahome, ali će zbog teške povrede propusti čitavu sezonu. Savo Drezgić je sa druge strane proizvod Partizana, imao je i seniorske minute kod Željka Obradovića, a sada je i on otišao put Sjedinjenih Američkih Država, doduše NBA je i dalje daleko... Igraće Savo NCAA košarku i u isto vreme će steći američko koledž obrazovanje.

Izabrane vesti

Obojica su plejmejkeri, međutim Topić ima značajnije minute u seniorskoj konkurenciji, kao član Mege, tek kasnije i znatno manje u Zvezdi. Savo je sa druge strane u juniorskoj konkurenciji beležio nestvarne brojke.

Na tek završenom šampionatu Evrope u Finskoj, bio je pet strelac prvenstva sa 20,4 poena u proseku, bio je i pet assitent sa 5,6 asistencija, isti prosek je imao kada su u pitanju skokovi.

Ipak, ono najbolje je sačuvao sa za polufinale i finale. Protiv Izreala u polufinalu odigrao je spektakularno. Ubacio je 35 poena, imao je osam skokova i 12 asistencija.

"Bilo je baš teško posle te utakmice. Završila se oko ponoći, onda dok smo stigli u hotel. Bilo je baš malo vremena da se spremimo. Malo smo ostali bez daha i gasa za finale", sa setom u glasu kaže Drezgić za Mozzart Sport.

Pokušao je Drezgić i protiv Nemaca da povuče ekipu do zlata. Imao je 30 pona, šest skokova i sedam asistencija, ali to nije bilo dovoljno za zlato.

"Šteta za to zlato, ali i ovo je veliki uspeh. Momci su dali sve od sebe, kao tim možemo da budemo zadovoljni. POkazali smo kvalitet, radili smo naporno i mislim da svi u ovoj ekipi imaju veoma lepu budućnost".

Drezgićeva budućnost nažalost neće biti u Partizanu, odlučio se da ide u Ameriku.

"Igraću koledž košarku. Blizu sam Atlante. Ostaću u Srbiji do sredine avgusta da se odmori i onda putujem".

Već tokom prošle sezone Drezgić je bio u Americi.

"Znam kako sve funkioniše. Navikao sam se na život tamo, tako da tu nema problema", dodao je Drezgić za Mozzart Sport.



tagovi

Savo DrezgićNikola Topićmuška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara