Posle toliko rekorda, da ga vidimo u Evropi: Luka Božić dve godine u Valensiji, može odmah na pozajmicu

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.07.24. | 18:17

Doskorašnji MVP Jadranske lige ozvaničio prelazak u Španiju

Red je bio da promeni sredinu, jer ju je prevazišao. Moglo je lako da se desi da prošlog leta dođe u Partizan, kao što se pominjalo, ali je košarkaški put odveo ovog jula Luku Božića u Valensiju, pošto je transfer najkorisnijeg igrača ABA lige u tim sa juga Španije ozvaničen tokom srede.

Božić je potpisao do 2026, međutim, prema informacijama Marke može da se desi da od oktobra zaigra na drugoj adresi.

Izabrane vesti

„Uprkos tome što je potpisao dvogodišnji ugovor, igrač boi mogao da ode na pozajmicu već u prvoj sezoni, na osnovu informacija iz klupskih izvora“, piše uticajan list.

Doduše, ova mogućnost više deluje kao teoretska. Najlogičnije je da 28-godišnji momak iz Bjelovara ostane u dresu koji je zadužio, te da na drugoj adresi pokaže sve ono što ga je krasilo u Zadru. U poslednje dve sezone bio je najbolji igrač ABA lige, dvostruki uzastopni MVP, tokom ciklusa 2023/24 bio je i najbolji strelac, deo idealne petorke, a uz sve to je pomogao Zadru da osvoji dve titule prvaka Hvratske.

Luki Božiću će boravak u Valensiji biti prvi van granica Balkana u karijeri, zbog čega će se posebnim očima pratiti njegov učinak u ACB ligi, kao i u Evrokupu, jer su Narandžasti odustali od mogućnosti da se takmiče u eliti. Božić je dosad igrao za Bjelovar, Pulu, Zagreb, Široki, Budućnost i Zadar.

 


tagovi

ABA ligaKK ZadarZadarValensijaKK ValensijaLuka Božić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara