(Star sport)
(Star sport)

Posle dve i po godine ćemo gledati Ćavija Paskvala u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 19:12

Dogovoren prelazak u Istanbul

Rusija jeste lepa i bogata, mora da je sjano živeti u Sankt Peterburgu, ali izgleda da novac (više) nije pokretač Ćavija Paskvala. Katalonski stručnjak se uželeo rada na najvišem nivou i zato ćemo ga verovatno gledati od naredne sezone ponovo u Evroligi.

Aktuelnog stratega Zenita planira da angažuje Anadolu Efes. Ne samo da planira, nego je preuzeo konkretne korake, kako bi trofejnog stratega preselio u Istanbul. Kako tvrde dobri poznavaoci prilika na teritoriji Starog kontinenta, Paskval će u narednoj sezoni biti šef stručnog štaba turskog kluba.

Izabrane vesti

Ostalo je da se dogovor realizuje, ali je Ćavi pristao da promeni sredinu, napusti Zenit i vrati se u takmičenje u kome ruski klubovi nemaju pravo da se pojave od leta 2022. zbog odluke Evrolige da im zabrani igranje, usled vojne operacije njihove države u Ukrajini.

To znači da smo Ćavija Paskvala poslednji put gledali u Evroligi 10. februara 2022, na gostovanju Albi. Naredni njegov meč biće na jesen na klupi Anadolu Efesa, iza koga ja razočaravajuća sezona, oličena u tek desetom mestu na evroligaškoj tabeli, a ono vodi u plej-in. Zato je klub sa Bosfora već smenio trenera Emrea Džana i umesto dovela Tomislava Mijatovića.

Paskval je u Zenitu od 2020, a najveće uspehe u karijeri je beležio sa Barselonom (titula prvaka Evorlige i četiri šampionska naslova u Španiji, uz tri Kupa kralja i četiri Superkupa), dok je sa Panatinaikosom dvaput bio šampion Grčke i jednom osvojio tamošnji kup.



tagovi

Anadolu EfeskošarkaKK ZenitEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara