Alvarado i Hauard (©AFP, MN Press)
Alvarado i Hauard (©AFP, MN Press)

Portoriko ne može da računa na Hauarda, ali može na Alvarada

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 17:36

Karipska zemlja će od 2. do 7. jula biti domaćin kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Činjenica da će biti domaćini jednog od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, pokrenula je dodatnu želju kod košarkaške reprezentacije Portorika da oformi što jači sastav kako bi uspela da u konkurenciji Italije, Bahreina, Meksika, Obale Slonovače i Litvanije obezbedi mesto u Parizu. Zato su učinjeni svi administrativni napori da ovosezonski najbolji strelac Evrolige i prva violina Baskonije, Markus Haurad, bude deo tima, međutim i pored toga što je dobio dozvolu od tima, ipak neće konkurisati za najboljih 12.

Kako je navedeno, razlozi su privatne prirode i tiču se toga da njegova supruga treba da se porodi u terminu kada je na programu sam turnir. Kako Hauard želi da bude blizu nje u tim trenucima, odlučio je da se zahvali na pozivu.

Izabrane vesti

"Bila bi to odlična prilika, ali kao što sam rekao, moj prioritet je porodica. Teško je praviti planove u ovoj situaciji", rekao je Hauard još sredinom maja.

Pored njega,u timu neće biti prisutni i Džon Holand, Džastin Rejes i Itan Tompson, koji su svi predstavljali naciju prošle godine na Svetskom prvenstvu u Manili.

Međutim, i pored brojnih izostanaka, jedan povratak trebalo bi da oduševi navijače. Bek Nju Orleans Pelikansa Hoze Alvarado, koji je propustio Mundobasket zbog povrede, uvršten je na spisak i predvodiće reprezentaciju u nadi da će se kvalifikovati za najveću smortu sportista.

U timu Porotika se nalaze: Hoze Alvarado, Luis Klavel. Devon Rid, Tremont Voters, Džordan Hauard, Stiven Tompson, Ajzea Pinijero, Alem Ford, Kris Ortiz, Ismael Romero, Arnaldo Toro, Džordž Kondit.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara