Marsel Ponitka (© FIBA)
Marsel Ponitka (© FIBA)

Porodična svađa u taboru rivala Srbije na Evrobasketu: Braća Ponitka ne razgovaraju, Mateuš proterao Marsela iz reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 12:21

"Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri"

Reprezentacija Poljske, poslednji, peti rival Srbije u grupnoj fazi Evrobasketa, počela je pripreme za predstojeća iskušenja bez Džeremija Sočana i braće Ponitka, Mateuša i Marsela. I dok će se prva dvojica, kao najveće zvezde tima pojaviti sa zakašnjenjem, Marsel (ni ovog puta) nije dobio poziv. Kako poljski TV sport navodi, razlog ne leži u košarkaškim kvalitetima, već problem u međuljudskim odnosima i to baš dva brata. O tome je pričao Marsel, košarkaš Saragose.

Niste pozvani za junsko grupisanje reprezentacije Poljske. Trener vam je argumentovao svoju odluku?

Izabrane vesti

"Dobio sam informaciju da je trener sa sportske strane želeo mene u ekipi, ali Mateuš ne prihvata da ja budem deo tima i ne vidi mogućnost da radi sa mnom na uspehu reprezentacije."

Mnogo se priča o vašem sukobu sa bratom Mateušom. Kako se možete odnositi prema ovom slučaju?

"Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da sednemo lepo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da igramo igra."

Da li potvrđujete da biste mogli da igrate zajedno sa bratom?

"Da naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije."

Srbija igra protiv Poljaka poslednju utakmicu u grupnoj fazi, 8. septembra.

Pored Poljske, u grupi sa Srbijom je Finska, Češka, Holandija i Izrael.


tagovi

košarkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara