Foto: AFP
Foto: AFP

Ponovo se jure poeni Bankera

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 16:28

Ruki Orlanda je senzacionalno počeo sezonu

Uzbudljivo će večeras biti u NBA ligi. Na rasporedu je čak 11 mečeva, a mi vam donosimo nekoliko saveta za klađenje.

SAN ANTONIO SPARS - ČIKAGO BULS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,60)

Izabrane vesti

Malo ko je očekivao da će San Antonio pobediti u tri od prvih pet utakmica sezone. Sparsi su u sezonu ušli u krug favorita za status jedne od najgorih ekipa lige, odnosno kao jedan od favorita za prvi pik i Viktora Vembanjamu, ali su ipak uspeli da pokažu da i mlada ekipa može da upiše poneku neočekivanu pobedu. S druge strane, Čikago je na startu sezone pokazao ono šta smo očekivali - da je u stanju da pobedi bilo koga, ali i da izgubi od svakoga. Obe ekipe su na omeru 3-2, ali mislimo da su Bulsi ipak kvalitetnija ekipa, a u poslednja dva meča su ipak pokazali da su kvalitetniji nego šta je sami start sezone pokazivao. Velika stvar za ovu utakmicu je činjenica da San Antonio na raspolaganju nema Devina Vasela koji im je jedan od najboljih igrača, a s obzirom na to da ionako imaju roster koji nema preterano puno kvalitetnih košarkaša, Vaselov izostanak bi itekako trebao da se oseti.

PAOLO BANKERO (broj poena na meču (22,5), tip više, kvota 1,85)

Ako je neko sumnjao je li Paolo Bankero uistinu pravi izbor za prvi pik drafta, ovaj 19-godišnjak ga je razuverio u prvih pet utakmica. Bankero je u sezonu ušao s 27 poena, 9 skokova i 5 asistencija protiv Detroita, a i u sledeće četiri utakmice je postigao najmanje 20 poena. Trenutno je na proseku od 24 poena šta je uistinu sjajno, a bez obzira na to šta Orlando nema niti jednu pobedu iz pet odigranih mečeva, Bankero igra sve bolje i bolje. Večeras bi možda mogao da dođe i do rekorda mlade karijere, koji je trenutno na 29 poena, jer Orlando igra protiv Šarlota koji na njegovoj poziciji nema preterano snažnih igrača koji bi mogli da ga brane.

ANFERNI SAJMONS (broj poena na meču (23,5), tip više, kvota 1,85)

Odlično je Portland ušao u sezonu. Blejzersi su na omeru 4-1 i dele prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, a Demijan Lilard je u sezonu ušao maestralno - na proseku je od 31 poena s time da bi ta brojka bila i veća da se u susretu protiv Majamija nije povredio te odigrao samo 26 minuta. Lilarda neće biti ni večeras protiv Hjustona, a to znači da će glavnu napadačku ulogu preuzeti Anferni Sajmons. On je prošle sezone već pokazao da to može da radi, a i ove se odlično uklopio uz Lilarda čime je opravdao veliki novac koji je uložen u njega ovog leta. Sajmons je protiv Denvera u samo 6 minuta postigao 22 poena i jasno je da bi, bez Lilarda, večerašnja margina mogla lako da bude prevaziđena. Posebno je to tako jer Hjuston nije neka ekipa koja igra odbranu pa bi Sajmons mogao da ima lakši zadatak nego protiv nekih drugih timova.

BREDLI BIL (broj poena na meču (22,5), tip više, kvota 1,85)

Nije Bredli Bil ušao u sezonu na način na koji nas je navikao svih ovih godina. Trenutno je na proseku od 20,5 po utakmici što je za više od 10 poena manje od proseka kojeg je imao pre dve sezone (31,3), ali ovo uopšte nije zabrinjavajuće. Vošington je na učinku 3-1, izgleda kao da Vizardsi imaju najbolju ekipu u poslednjih nekoliko godina, a Bil joj se prilagodio te uzima dosta manje šuteva. Na proseku je od 14 uzetih šuteva po utakmici šta je za devet manje od proseka od pre dve sezone. No, bez obzira na to što Bil prve četiri utakmice nije igrao na nivou na koju smo naučili, večeras bi mogao da ima veliki meč. Vašington igra protiv Indijane, ekipe koja prima najviše poena u celoj ligi (122 po meču), a to znači da bi Bil mogao da ima dosta prostora za sebe. I s ovih 14 šuteva mogao bi lako da prebaci marginu i ode na 'više'.

Piše: Emir Fulurija


tagovi

NBA ligaPaolo Bankero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara