Avramović i Jago (©Star Sport)
Avramović i Jago (©Star Sport)

Ponedeljak i utorak ključni dani za večite u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 12:03

Da vidimo ko igra, ko ispada

Prethodnih dana sve je rešeno po pitanju klubova sa višegodišnjim licencama pošto je dogovoren produžetak saradnje na još petnaest godina sa dosadašnjih akcionarima, sada je red da se isti pozabave ostalim učesnicima Evrolige naredne sezone.

Ponedeljak i utorak biće ključni dani za beogradske večite, kao i druge klubove spremne da izdvoje milion evra na ime specijalne pozivnice. Tada će klubovi sa višegodišnjim licencama u Barseloni da raspravljaju o tome kome će biti omogućeno učešće u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

Sve ukazuje da će Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet biti među 18 učesnika Evrolige za takmičarsku 2024/25, ali to treba da se potvrdi tokom dvodnevnog zasedanja u centrali. Za četiri specijalne pozivnice konkuriše pet timova, pošto je Pariz navodno odlučio da ipak zaigra elitno takmičenje iako je i to bilo dovedeno u pitanje. Večitima su konkurencija za specijalnu pozivnicu Virtus iz Bolonje, Valensija i berlinska Alba.

Bolonjski sastav je posle nekoliko sedmica neizvesnosti oko statusa generalnog sponzora, kompanije Segafredo, uspeo da produži ugovor na još godinu dana - šuška se da je finansijski upola slabiji od prethodnog - što uvećava šansu da plati specijalnu pozivnicu, dok se koplja lome između Valensije i Albe. Dugo se spekulisalo da bi tim sa istoka Španije mogao da bude taj koji će da se preseli u Evrokup sledeće jeseni, dok se u međuvremenu pojavila informacija kako Alba ne želi da plati pomenutih milion evra za pozivnicu što je Slepe miševe stavilo u određenu prednost.

Sve će, ipak, biti mnogo jasnije posle sastanaka u prvim danima sledeće nedelje.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara