""
""

Ništa od finala, prejaki su Turci! Srbija igra za bronzu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.07.14. | 19:56

U polufinalu EP za mlade Orlići ubedljivo izgubili - 53:66

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog šampionata u Grčkoj, pošto je u polufinalu poražena od selekcije Turske rezultatom 53:66 (13:22, 5:17, 24:14, 11:13). Orlići su odigrali jako loše prvo poluvreme, tokom kojeg su ubacili svega 18 poena uz katastrofalan šut iz igre. S druge strane našem rivalu bukvalno je sve polazilo od ruke, a posebno kontre posle kojih su zatrpali koš Srbije. Čak trećinu ukupnog broja poena postigli su posle brzih akcija. 

Izabrane vesti

Izabranici Dejana Mijatovića su jako loše otvorili utakmicu u svakom smislu, što su raspoloženi Turci umeli da kazne i odmah dođu do osetnije razlike, koja je do kraja prve deonice bila skoro dvocifrena – 22:13. Očekivalo se da naši momci značajno podignu nivo igre u drugoj četvrtini, ali oni su odigrali još lošije, ubacili svega pet poena i na odmor otišli sa minus 21.

Ispostavilo se, bila je to nenadoknadiva prednost, iako smo u trećem kvartalu uspeli da razliku spustimo na minus 11. U poslednjih deset minuta Orlići nisu imali snage za potpuni preokret i Turci su se zasluženo plasirali u finale.

Bolji od ostalih u našem timu bili su Janković i Novak sa po 16 poena, Jaramaz je ubacio deset, a Rebić devet, uz šest skokova. Pored ove četvorice još je samo Tejić uspeo da doda dva poena. I niko više nije uspeo da se upiše u strelce?! Kod Turaka daleko najbolji bio je Osamn koji ubacio 19 poena i uz to sakupio pet skokova i isto toliko asistencija. 

Srbija je utakmicu završila sa svega 28 odsto šuta iz igre (20/70), a posebno loše išle su trojke - 4/26. Jedina stavka u kojoj smo bili bolji jesu skokovi - 48:40. 

U meču za treće mesto Srbija će koplja ukrstiti sa poraženim iz drugog polufinala u kome se večeras sastaju Hrvatska i Španija. 

(FOTO: MN press)


tagovi

SrbijaorlićikošarkaEP za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara