Bogdan Bogdanović (©FIBA Basketball)
Bogdan Bogdanović (©FIBA Basketball)

POLUVREME SRBIJE IZ SNOVA!!!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 21:47

Igramo prvoklasnu košarku, šutiramo kao na strelištu

Srbija je odigrala poluvreme iz snova u Bersiju! Ovakav stav, hrabrost daju veru da možemo da nastavimo dalje u istom ritmu. Ljudi, dominiramo protiv američkog tima snova i radimo velike stvari! Vodimo rezultatom 54:43 posle uvodnih 20 minuta.

Jesu nam dali Amerikanci devet trojki, jeste nam Stef Kari ubacio 20 poena uz šest pogodaka iz devet pokušaja, ali ovo što smo gledali od naših asova je vanvremenska košarka! Od početka bez trunke respekta, na svaki njihov koš i Karijevu simultanku umeli smo da odgovorimo dalekometnom paljbom i ubacili smo im deset hitaca van linije 6,75 metara. I, pre svega, nijednog trenutka nismo upadali u paniku, čak ni sredinom druge četvrtine, kada smo imali manju krizu i iz iste izašli jači. Neverovatno je sve ovo, da se naježiš!

Izabrane vesti

POGLEDAJTE SVE KVOTE UŽIVO ZA NASTAVAK UTAKMICE

Pogotovo je oduševio Aleksa Avramović koji je ubacio 15 poena i ubacio četiri trojke iz šest pokušaja, pritom ima četiri skoka i dve asistencije, dok je Bogdan Bogdanović dosad skupio 12 poena. Marko Gudurić i Ognjen Dobrić drže izuzetan nivo odbrane, kao i Aleksa Avramović, te Nikola Jokić koji ima devet poena, sedam asistencija i tri skoka. Ameri su se fokusirali na našeg najboljeg igrača, a nama su iskočili svi ostali!

Nije čak ni bitno ko je koliko dao, jer ovo što radimo je na timskom nivou top, top, top! Odbrambeno stabilni i sa sjajnim rotacijama, u napadu hladnokrvni i bez trunke ustručavanja, respekta! Ovo se ne pamti, Amerikanci odavno nisu bili ovako bespomoćni. Svetislav Pešić je napravio još nekoliko korekcija u igri, iznenadili smo ih igrom sa dvojicom centara jer je tandem Jokić-Milutinov funkcionisao kao sat. Filip Petrušev se rve sa Lebronom Džejmsom i ne da na sebe.

Činjenica je da je Kari ubacio 20 poena u poluvremenu, od toga 17 u prvoj četvrtini, ali da on nije pogodio sve što je ispalio, ko zna kako bi izgledala utakmica u ovih 20 minuta. Jer, pored najboljeg šutera u istoriji tokom prvih deset minuta samo je Lebron Džejms ubacio koš iz igre, a u nastavku smo ih uveli u nervozu koja je dovela do toga da vodimo sa 11 razlike.

Moramo da istaknemo kako smo ih nadskočili, u napadu dva skoka više (4-2) ukupno šest (20-14). Imamo i izgubljenu loptu manje (3-4), a obe ekipe podelile su po 14 asistencija.



tagovi

Pariz 2024košarkaška reprezentacija SrbijeBogdan BogdanovićNikola JokićAleksa AvramovićMarko GudurićFilip PetruševOgnjen Dobrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara