""
""

Poljski plej-of: Udariće Srbin na Srbina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.13. | 17:28

U velikom finalu tamošnjeg prvenstva sastaće se Zelena Gora i Turov

 

Finale poljske Ekstra lige proteći će u znaku srpskih košarkaša i trenera. Ljuti protivnici na parketu biće Oliver Stević, Dejan Borovnjak, Miloš Lopičić (CG) i trener Zelene Gore, Mihailo Uvalin, sa jedne strane, odnosno Vukašin Aleksić, Đorđe Mićić, Ivan Opačak (Cro), Ivan Žigeranović i strateg Turova, Miodrag Rajković, sa druge strane.

Izabrane vesti

U polufinalnim duelima Zelena Gora je savladala Košalin sa 3:0, dok je Turov odigrao utakmicu više i pobedio Anvil sa 3:1.
"Pred početak sezone malo ko je predviđao da ćemo igrati plej of jer smo se takmičili na dva fronta", kaže za mozzartsport.com, centar Turova, Ivan Žigeranović.
"Od prvog kola, preko Superlige, bili smo na čelnoj poziciji, sve smo muški odradili i zasluženo igramo finale. U polufinalu svaka utakmica je bila priča za sebe, imali smo pritisak domaćeg terena ali smo prve dve dobili. U trećoj na vrućem terenu su nas iznenadili agresivnošću i smanjili prednost. Dobro smo se spremili za četvrti meč, ozbiljno odigrali i izborili plasman u finalnu seriju".

Ko je veći favorit u seriji do četiri pobede koje obezbeđuju titulu?
"Poljski sajtovi  trenutno favorizuju naše rivale. Nas to ne dotiče, imamo prednost domaćeg terena (2-2-1-1-1), sjajnu podršku sa tribina i sve zavisi od nas. U prvenstvu smo, u gostima, dobili Zelenu Goru u oba meča sa 20 i 30 poena razlike. Zanimljivo, utakmice na  našem terenu smo izgubili u dramatičnim završnicama, sa malom razlikom. Gledajući te utakmice mi smo u blagoj prednosti".

Ko su glavni igrači Zelene Gore i od koga dolazi najveća pretnja?
"Od pleja Voltera Hodža koji je dva puta bio MVP prvenstva. Tu je i dvojka Kvinton Hosli a naravno i naši Stević i Borovnjak. Za Turov slobodno mogu reći da ga krasi prava porodična atmosfera, harmonija i svaki igrač daje pun doprinos na  utakmici. Naporno i teško smo radili i nadam se da će nagrada, u vidu titule, stići", zaključio je Ivan Žigeranović.

U svakom slučaju posle četiri pobede radovaće se neko od srpskih košarkaša i trenera.

 

FOTO: Jacek Rydecki / www.ksturow.eu


tagovi

KK TurovKK Zelena GoraPoljskaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara