Igor Miličić (© FIBA)
Igor Miličić (© FIBA)

Poljaci se ne predaju: Zaboraviti poraza i spremiti se za meč za medalju

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 19:55

"Nije bitno da li izgubimo poen ili 40 razlike. Mi smo i dalje na turniru", rekao je selektor Igor Miličić

Bajka Poljske je zaustavljena na surov način. Francuzi su ih deklasirali u polufinalu Evrobasketa sa 95:54. Ipak, ostaće upisano da je ova ekipa napravila veliki uspeh, najveći u istoriji tamošnje košarke, a nikada se neće zaboraviti senzacionalna pobeda protiv Slovenije i Luke Dončića. Uprkos porazu u polufinalu, Poljaci su i dalje na turniru, sledi im tek borba za medalju - bronzanu.

Izabrane vesti

"Nije bitno da li izgubimo poen ili 40 razlike. Mi smo i dalje na turniru, mogi nisu i to je velika stvar za Poljsku. Jasno je da moramo da napravimo analizu, ali nastavljamo uzdignute glave, imamo utakmicu u nedelju koju želimo da pobedimo", rekao je trener Igor Miličić.

On je potom čestitao protivniku.

"Svaka čast Francskoj na sjajnoj pobedi, igrali su izvanredno u svim elementima, dominirali su. Utakmica nije bila dobra od prvog momenta, nismo mogli da pogodimo iz otvorenih pozicija. Čestitam mom timu koji se borio uprkos razlici. I dalje smo na turniru. Imamo meč za medalju koju želimo da osvojimo".

Osvrnuo se i na tok utakmice

"Nismo korisliti otvorene pozicije i to je dalo momentu Francuzima i njima je utakmica tekla sve lakše i lakše, a nama je sve bilo težo. Nismo našli ritam kako bismo pokušali da se vratimo u meč. Analiziraćemo i pokušati da budemo bolji u nedelju", završava Miličić.

U selekciji Poljske nijedan igrač nije imao dvocifren učinak, a najefikasniji su bili Ej Džej Sloter i Mihal Mihalak sa po devet poena.

Francuska je već na početku meča došla do šest poena prednosti (8:2) i na kraju prve četvrtine vodila je sa 15:9. U drugoj deonici Francuska dolazi do dvocifrene razlike, a na poluvreme aktuelni olimpijski viceprvaci odlaze sa vođstvom 34:18. I u nastavku igre selekcija Francuske je bila bolja, a najveću prednost imali su u poslednjoj četvrtini, kada su vodili sa 95:51.

Poslednju medalju na Evropskom prvenstvu Francuska je osvojila 2015. godine, kada je u borbi za bronzu bila bolja od Srbije, dok je poslednje zlato osvojila 2013. godine na takmičenju u Sloveniji.

Večeras od 20.30 u drugom polufinalu se sastaju Španija i Nemačka.

Meč za bronzu biće odigran u nedelju od 17.15, a finale je na programu od 20.30.




tagovi

Igor Miličićkošarkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara