Pojačanje za Igora Kokoškova stiglo iz Rusije

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 16:52

„Više bi trebalo da se obraća pažnja na igrače nego ko je u stručnom štabu“, uverava selektor

Novi selektor, ceo novi stručni štab. Još snažniji, nego što se najavljivalo, pošto je Igor Kokoškov reprezentaciji Srbije pridodao i Bogdana Karaičića, pomoćnog trenera Lokomotive iz Kubanja.

Karaičić će u Kokoškovom timu biti zadužen za skauting proitvnika, imaće i funkciju asistenta, a Orlovima ga je preporučio rad u Danskoj (trenirao Horsholm i Nestved, bio selektor za uzrast do 18 godina). Prethodno, naslednik Aleksandra Đorđevića na klupi našeg državnog tima je u stručni štab kooptirao Dejana Milojevića i Vladimira Jovanovića, dok je najavljeno i da će trener Denvera, Majkl Meloun biti uz selekciju Srbije na kvalifikacionom turniru u Beogradu, vrednom plasmana na Olimpijske igre u Tokiju.
U ovom trenutku ne bi trebalo da se bavimo time. Meloun je eminentan trener, ali su svi u NBA usresređeni na svoje sezone i vrlo malo pričamo o junu“, odbija Kokoškov u izjavi za RTS da priča o angažmanu stratega Denvera koji bi trebalo da unapredi igru Nikole Jokića u reprezentaciji.

Izabrane vesti

Inače, otkako je potvrđeno da će Igor Kokoškov biti selektor svi košarkaši Srbije koji igraju u nBA izrazili su divljenje zbog tog poteza KSS.
Drago mi je zbog toga, ali svaki dobar tim se bazira na igračima. Mislim da bi mediji više trebalo da obrate pažnju na igrače nego na to ko je trener i ko je u stručnom štabu“, pojasnio je Kokoškov, koji će na klupi Orlova debitivati u okviru kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, 20. februara u Finskoj i tri dana u Beogradu, protiv Gruzije.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara