""
""

Početak kraja sezone - kompletni Partizan lovi Pantere i cilja finale

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.17. | 10:05

Košarkaši Partizana utakmicom sa FMP iz Železnika u hali Pionir počinju plej-of i put ka željenom i već viđenom finalu MOZZART Superlige sa Crvenom zvezdom. Imali su crno-beli tokom tih 14 ligaških kola i uspona i padova. Vrhunac ovog dela takmičenja svakako je bila pobeda nad Zvezdom pogotkom kapitena Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi. I to je bila jedna 12 pobeda, bila su i dva poraza, tako da je ekipa Aleksandra Džikića kao drugoplasirani tim ušla u doigravanje i imaće prednost domaćeg terena u slučaju eventualne majstorice sa Panterima iz beogradskog predgrađa. Ono što je dobro za najtrofejniji srpski košarkaški klub je da bi ekipa trebalo da bude kompletna, odnosno da će večeras zaigrati i Veličković i centar Uroš Luković koji je dosta dugo vukao problem sa povredom leđa.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL PARTIZANA I FMP-A

Izabrane vesti

Jasno je da ekipa Partizana u ovaj polufinalni duel ulazi kao apsolutni favorit, ali nikako nema pravo da potceni FMP. Iako su crno-beli slavili u sva četiri međusobna okršaja u dosadašnjem delu sezone, samo je u poslednjem meču Partizan lagano došao do pobede. Uostalom, dosta problema su crno-beloj odbrani zadavali pre svih Džona Bolden i Filip Čović, a na momente i Ajzea Ostin koji se vraća na teren posle suspenzije zbog tuče na meču sa subotičkim Spartakom.

Inače, košarkaši Partizana su i prošle sezone u polufinalu domaće lige odmeravali snage sa Panterima i pobedili su, ali tek posle majstorice, a upravo je to bila posledica tadašnjeg opuštanja u redovima crno-belih rezonavanja po sistemu „lako ćemo“.

Ono što može da bude zabrinjavajuće za navijače Partizana je način na koji je ekipa odigrala poslednju utakmicu ligaškog dela takmičenja, kada je u hali Pionir izgubila od Mega Leksa i usput primila čak 102 poena. To, ruku na srce, može da bude i posledica nešto jačeg rada na treninzima u prethodnog periodu i tempiranja forme baš za ono što je čeka u plej-ofu.
"Dobro poznajemo našeg protivnika u polufinalu. Znamo da je to tim koji ima dosta kvaliteta i potencijala. Vrlo je važno što u ovu seriju ulazimo zdravi i kompletni. Svesni smo da moramo kroz završnicu sezone da prođemo korak po korak, fokusirani uvek na sledeću utakmicu", izjavio je Džikić uoči početka polufinalne serije.

Jedan od onih koji tokom cele sezone nosi igru Partizana, krilni centar Stefan Birčević oberučke prihvata ulogu favorita.

“Malo smo pojačali rad poslednjih sedam dana, potpuno svesno, da bismo tempirali formu za poslednje dve sedmice, gde nas čeka težak posao. Možda smo zbog toga malo i umorniji“, rekao je Birčević.

Inače, polufinalne serije MOZZART Superlige igraju se na dve dobijene utakmice. Prva je večeras od 21 sat u hali Pionir, druga je u istom terminu u petak, a eventualna majstorica igrala bi se na Partizanovom terenu 11. juna. 

Piše: Marko Protić

(Foto Star Sport)


tagovi

Aleksandar DžikićEvropaNovica VeličkovićSlobodan Klipa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara