POČELO JE! Lenardovi Klipersi jači od Lebrona i Obrve, Toronto jedva slomio Pelikanse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.19. | 09:34

Ljubitelji košarke zadovoljno trljaju ruke...

Počelo je! I to jako. Na startu sezone NBA lige sastali su se Los Anđeles Klipersi i Los Anđeles Lejkersi, dva renovirana tima koja će ove godine imati velike ambicije, a na kraju su Klipersi sa fenomenalnim Kavajem Lenardom uspeli da nadigraju Jezeraše na čelu sa Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom - 112:102. U drugom meču Toronto je bio bolji od Nju Orelansa sa 130:122 i to posle produžetka (117:117).

Gradski derbi u Los Anđelesu bolje su počeli Lejkersi, ali onda je usledila četvrtina u kojoj su Klipersi ubacili 40 poena kada je Lenard igrao fenomenalno i bukvalno nosio na plećima ceo tim! Generalno je ovo bio meč sa dosta preokreta, rolekoster, u trećoj četvrtini je Grin držao Lejkerse sa čak pet trojki, ali su Klipersi potom pobegli opet na dvocifrenu razliku posle pogotka Vilijamsa i tu je bio kraj.

Izabrane vesti

Dobro su Klipersi igrali odbranu i na kraju su mogli malo mirnije da privedu utakmicu kraju nego što je to delovalo tokom njegovog toka. Uspeli su Klipersi da slave sa Lenardom na čelu, ali bez Pola Džordža koji nije igrao noćas.

Očekivano, najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kavaj Lenard sa 30 poena, šest skokova i pet asistencija, uz šut za tri poena 1/5. Lu Vilijams je dodao 21 poena, a Motrezl Herel 17 uz sedam skokova. 

Kod Lejkersa je Deni Grin ubacio 28 poena uz sedam skokova, Entoni Dejvis je dao 25 uz 10 skokova i pet asistencija, a Lebron Džejms 18 poena, devet skokova i osam asistencija.

Odlična utakmica već za start sezone, a nema sumnje da će i jedni i drugi kako vreme bude odmicalo igrati sve bolju košarku. Posebno Klipersi kada im se pridruži Pol Džordž.

Vrlo zanimljiv duel odigrali su aktuelni šampioni Toronto Reptorsi protiv Nju Orleans Pelikansa koji su dobili tek posle produžetka sa 130:122. Posle regularnog dela bilo je 117:117. Imali su Reptorsi šansu da slave i ranije, Pauel je uz zvuk sirene promašio trojku za trijumf tima Nika Nursa i tako se otišlo u produžetak.

Tamo konačno proradio Mark Gasol, Vanvlit je pogodio veoma bitnu trojku, a sve je zapečatirao Lauri i Reptorsi su pobedom proslavili veče u kojem su im dodeljeni šampionski prstenovi.

Fenomenalni u dresu Toronta bili su Paskal Sijakam i Fred Vanvlet sa po 34 poena. Sijakam je dodao 18 skokova, a Vanvlet je imao pet skokova i sedam asistencija. Kajl Lauri je dodao 22 poena. Brendon Ingram je bio najefikasniji kod Pelikansa sa 22 poena, a zbog povrede nije igrao Zajon Vilijamson.

NBA - REZULTATI

Toronto - Nju Orleans 130:122 (117:117)
/Sijakam 34, Vanvlet 34 - Ingram 22/

Los Anđeles Klipers - Los Anđeles Lejkers 112:102
/Lenard 30 - Grin 28/

TABELE

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara