Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Počelo fakultativno okupljanje Orlova: Pešić pozdravio petoricu kandidata

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 11:50

Srbija kreće da hvata zalet za zvanični početak rada

Koliko je prolaz u finale Mundobasketa i osvajanje srebra u Manili značajno ne samo zbog rezultata, već i zbog predstojećih Olimpijskih igara možda najlakše može da se objasni kroz misao da reprezentacija Srbije ne mora da razmišlja o kvalifikacionim turnirima – onaj u Beogradu 2021. godine nije se dobro završio – i utakmicama koje su na programu od 2. do 7. jula.

To ipak ne znači da naša nacionalna selekcija ima nešto preterano više vremena za odmor od ostalih, samo ne mora da hvata takmičarsku formu već za prve dane sedmog meseca kako bi se jurila viza za Pariz. Mi smo tu brigu prebrodili i zato je Svetislav Pešić odlučio da zvanične pripreme krenu 24. juna.

Izabrane vesti

Sedam dana ranije, odnosno u ponedeljak ujutru krenulo je fakultativno okupljanje kandidata za reprezentativni dres, za one koji žele da polako krenu sa radom i uhvate zalet za ono pravo.

Selektor Srbije je u Areni pozdravio petoricu potencijalnih reprezentativaca Srbije – Vanju Marinkovića, Dušana Ristića, Ognjena Jaramaza, Alekseja Pokuševskog i Uroša Plavšića.

Upravo je novopečeni centar Crvene zvezde prvi došao na parking, gotovo sat vremena ranije. Kaže, želi da se spremi na vreme i krene u svoju prvu akciju pred veliko takmičenje. Za njim su redom pristizali Jaramaz, Pokuševski, Ristić i Marinković. Svi sa širokim osmehom na licu, neki su se i uželeli reprezentacije, iako im se klupska sezona tek završila...

Uz selektora su bili i njegovi najbliži saradnici iz stručnog štaba, kao i direktor Dragan Tarlać. Pošto je u pitanju nezvanično skupljanje, tako se i pravi plan, uzimajući u obzir sve faktore.

Reprezentacija po zvaničnom programu pali motore 24. juna, a prvi testovi su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske, iza zatvorenih vrata. Put Lila, Srbija kreće 24. jula. Naša selekcija je u grupi sa SAD, Južnim Sudanom i kvalifikantom sa turnira koji će se igrati u Portoriku.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićVanja MarinkovićAleksej PokuševskiOgnjen JaramazUroš PlavšićDušan RistićOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara