Pobeda da se zaokruži uspešna nedelja

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.12.19. | 11:05

Vreme je za jednu sigurnu partiju u regionalnom takmičenju

Posle tri uzastopne pobede u Evroligi, došlo je vreme da Crvena zvezda ostvari i jedan veći trijumf u ABA ligi kako bi održala korak sa vodećom četvorkom i izvršio dodatni pritisak za krugom ekipa koje drže poziciju u plej-ofu.

Porazi od Budućnosti, Partizana i Cedevite Olimpije doveli su Crvenu zvezdu u situaciju da još nekoliko klubova bude bolje pozicionirano na tabeli Jadranske lige, pa je zato utakmica protiv FMP iz Železnika (TV Arenasport, 18.00) zaokružena crvenim slovom. Razlog - i Panteri spadaju u red timova s boljim skorom od branioca titule. Ekipa Dragana Šakote imaće motiv više da pobedom završi još jedan mini ciklus i sedmicu u kojoj je poražena Olimpija usred Milana.
"Igramo sa timom koji je ispred nas na tabeli, i sama ta činjenica izaziva maksimalan respekt. Moramo da im posvetimo punu pažnju, ali sa druge strane moramo da budemo i maksimalno oprezni, jer se radi o mladoj i vrlo talentovanoj ekipi. Takve ekipe znaju u ovakvim utakmicama da prikažu i još više od svojih trenutnih mogućnosti. Uz sve to, odlično su vođeni sa klupe od strane njihovog trenera Vlade Jovanovića. Sve to govori da ćemo morati da odigramo dobro kako bi došli do bodova koji su nam važni u takmičenju, koje je za nas ponoviću, primarno", rekao je Šakota koji će u danu utakmice izvesno imati samo nedoumicu oko stanja Branka Lazića.

Izabrane vesti

Pouzdani šuter Crvene zvezde Bili Beron nema dilemu da će utakmica protiv FMP biti teška, ali se nada da će čist kvalitet ipak dati prevagu kako bi se pobeda zadržala u Pioniru. 
"Igraju odlično ove sezone, mladi su rastrčani i ambicizoni. Moramo dobro da se pripremimo za tu utakmicu. Taj tim je pun dobrih igrača, imaju dobre rezultate, pobeđuju, a protiv na papiru jačih ekipa od sebe su gubili u neizvesnim završnicama. Ono što mora da se ponavlja I postane standard je dobra igra u odbrani, kao što smo to uradili u MIlanu. Ovo je vrlo važna utakmica za nas i jedno od onih koje moramo da dobijemo", ističe Beron.

FMP stiže u dvoranu Pionir osokoljen dobrim igrama mladog i veoma talentovanog sastava koji s klupe predvodi isto tako perspektivni trener Vladimir Jovanović. Donedavno jedan od kandidata da nasledi Milana Tomića na klupi crveno-belih imaće priliku da se još jednom predstavi zvezdaškoj publici i pokaže zašto se o njegovim trenerskim kvalitetima sve više priča. Kao i njegovoj dečurliji koja dominira regionom bivše Jugoslavije.
"Idemo u goste evroligaškoj ekipi što je dovoljan motiv da se prikažemo u pravom svetlu. Videli smo i na poslednjoj utakmici u Milanu da Zvezda igra ozbiljnu košarku i da polako podižu formu. Zvezda je favorit u svakom mecu pa tako i u ovom, ali ćemo mi dati sve od sebe da budemo ravnopravni i nadam se da će moja ekipa odigrati još jednu odličnu utakmicu", kaže Jovanović.

Nekadašnji krilni centar Partizana i odnedavno igrač FMP Marko Pecarski pokazuje znake života po dolasku u novi klub i ambiciju da potvrdi nesporni talenat. Naspram sebe imaće znatno iskusnije kajle poput Derika Brauna i Mohameda Fajea, dok će mnogi ipak više poželeti da vide njegov duel s Borišom Simanićem
"Očekuje nas utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Da bi uspeli da pariramo, energija i koncentracija moraju od samog starta da budu na viskom nivou. Mi smo u dobrom ritmu i ako budemo igrali nasu igru kao u većem delu sezone, smatram da možemo doci u situaciju da dobijemo meč", smatra Pecarski.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak
Cibona - Igokea 66:91
/Katić, Bundović, Novačić 10 - Von 24/

Mega Bemaks - Partizan 77:98
/Simonović 18 - Gordić 22/

Subota
Budućnost - Cedevita Olimpija 93:80
/Kobs 20 - Blažič 19/

Krka - Mornar Bar 67:76
/Pulen 21 - Ramljak 13/

Nedelja
18.00: (1,05) Crvena zvezda (27,0) FMP Železnik (10,0)

Ponedeljak
18.00: (1,17) Primorska (20,0) Zadar (5,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara