Juve motri na Vilijana, Sari insistira na obnavljanju saradnje

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.04.20. | 15:57

Brazilac sve bliži odlasku iz Čelsija, treba samo da izabere gde želi dalje

Fudbal je stao zbog pandemije virusa korona, ali spekulacije o mogućim transferima ne prestaju da se vrte. U trenutku kada će mnogim klubovima biti skresani budžeti i umanjene finansijske mogućnosti za izletanje na transfer pijaci, ovog leta bi možda više nego ikada ranije na važnosti mogli da dobiju igračima kojima ističe ugovor za tri meseca.

Među onima čiji će se potpis sigurno juriti je – Vilijanov. Brazilac je nadomak odlaska iz Čelsija pošto nikako ne uspeva sa upravo da se dogovori oko detalja novog ugovora, a na leto postaje slobodan igrač. On praktično već sada ima pravo da pregovara s kim želi bez obzira na to šta u Čelsiju mislili, a prema informacijama torinskog dnevnika Tutosport Juventus ozbiljno motri šta se to dešava sa odličnim Brazilcem.

Izabrane vesti

Vilijan je nedavno dao zanimljivu izjavu u kojoj je poručio da ne razmišlja o odlasku iz Čelsija dok se sezona zvanično ne završi jer želi da ispoštuje klub s kojim je osvojio pehar u Ligi Evrope, dve titule šampiona Englkeske, ali i pehare u FA i Liga kupu.

UEFA je danas odlučila da se završnice Lige šampiona i Lige Evrope igraju u avgustu i septembru, za kada bi takođe moglo da bude zakazano i odigravanje domaćih prvenstava. Zbog toga Juventus još ne može da krene po Vilijana, koji praktično odbija da razgovara s drugim klubovima dok se trenutna situacija ne razmrsi...

Podsetimo, brazilski UOL nedavno je objavio da je Vilijan odbio da produži ugovor s Čelsijem pošto mu klub nije ponudio adekvatnu dužinu ugovora i povišicu srazmernu njegovim igrama, jer je praktično poslednjih godina najvažniji igrač Plavaca. Vilijan prvo nije želeo da pristane na jednogodišnji ugovor, zbog čega je Frenk Lampard od kluba tražio da još jednom prekrši interni pravilnik po pitanju igrača starijih od 30 godina i ponudi mu višegodišnju saradnju. Čelsi je Vilijanu tako izneo na sto ugovor na još dve godine bez dalje mogućnosti pregovora, a Brazilac se onda zainatio i tražio još godinu više, što Čelsi u ovom trenutku nije spreman da mu ponudi i rastanak je gotovo neminovan... Osim ako se nešto ne promeni u narednim sedmicama...

Na Vilijanovom dovođenju u Juventus insistira Mauricio Sari. Njih dvojica su u Čelsiju imali odličnu saradnju prošle sezone koju su završili osvajanjem Lige Evrope. Sari i Vilijan imaju uzajamno poštovanje koje bi moglo da bude od ključnog značaja... Juventus bi po starom i dobro oprobanom modelu Vilijanu ponudio veliki bonus za potpis, s obzirom da ne bi izdvajao ni cent na ime obeštećenja.

Problem je što se Vilijanu ne ide toliko iz Londona. Zato bi Brazilac čak pristao i na poziv Žozea Murinja iz Totenhema, o kojem se takođe spekuliše poslednjih meseci, a za njegov potpis takođe se interesuje i Barselona.

Za Vilijana nema zime, samo treba da izabere gde želi...Juve motri na Vilijana, Sari insistira na obnavljanju saradnje

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara