Džon Holand na meču protiv Partizana (© Star Sport)
Džon Holand na meču protiv Partizana (© Star Sport)

Pit-bul u Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 09:33

Džon Holand je novo pojačanje na Malom Kalemegdanu

Novo pojačanje Crvene zvezde je Džon Holand. Američki internacionalac stiže na Mali Kalemegdan posle odlične sezone u Bursi kod Dušana Alimpijevića. Iskusni košarkaš potpisao je ugovor za narednu takmičarsku sezonu 2022-2023. Prošle sezone košarkaška javnost ga je upoznala posle sjajne partije protiv Partizana kada je Bursa šokirala crno-bele u osmini finala Evrokupa. Ipak, ostaće najviše upamćen po neverovatnoj izjavi datoj na poluvremenu susreta protiv Cedevite Olimpije.

Izabrane vesti

"Rrrrrrr! Mi smo psi, mi smo psi, ne bilo koji, nego pit-bulovi! Mi smo autsajderi, ali nas nije briga, pit-bulovi smo, rrrrr", poručio je na poluvremenu Holand.

Srčani košarkaš rođen je u Njujorku, visok je 196 centimetara i težak 93 kilograma, ima višegodišnje iskustvo igranja u NBA ligi i Evropi, a u prethodne dve sezone sa velikim uspehom nastupao je za ekipe Uniksa iz Kazanja i turske Burse iz koje je i prešao u Crvenu zvezdu.

Igrač ogromne energije, izuzetno čvrst u odbrani i odličan napadač, Džon Holand je prve košarkaške korake napravio na Koledžu Boston, a onda nastupao za ekipe u Francuskoj, Španiji, Turskoj, NBA ligašima Boston i Klivlend.

Nakon nekoliko angažmana u Portoriku, vratio se u Evropu 2019. godine i nastupao sa velikim uspehom za ekipe Hapoela, Uniksa i ekipe Burse u kojoj je bio integralni deo uspeha i istorijskog plasmana tog kluba u finale Evrokupa.

Džon Holand je treće pojačanje Zvezde u letnjem prelaznom roku, nakon Nemanje Nedovića i Hasana Martina, a klub nastavlja sa intenzivnim radom u prelaznom roku na ojačanju takmičarske ekipe za narednu sezonu.


tagovi

Džon HolandKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara