Detalj sa utakmice (© Star sport)
Detalj sa utakmice (© Star sport)

Petrušev zaključao Janisa: Dajem sve od sebe, mogu još da napredujem

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 22:15

Reprezentativac Srbije Filip Petrušev bio je zadovoljan posle sjajne partije i pobede nad Grcima koje je predvodio NBA as Janis Adetokunbo

Srbija puca od snage. Imamo oružja na svakoj poziciji. Od Nikole Jokića, preko Bogdana Bogdanovića i Vasilija Micića, ali ako je neko zaslužio pohvale na ovim pripremama onda je to bez ikakve dileme Filip Petrušev. Momak koji je čuvao najbolje protivničke igrače tokom prijateljskih utakmica. Gledali smo ga u duelu sa Lebronom Džejmsom u Abu Dabiju, večeras se nadmetao sa Janisom Adetokunbom i u potpunosti nadigrao asa Milvokija. Uostalom, Srbija je deklasirala Grčku pred put na Olimpijske igre.

Izabrane vesti

"Stisli smo ih. Odbrana je bila baš na nivou. Onako timski, prava. Celokupno smo odigrali dobro", smireno je rekao Petrušev posle meča.

Za razliku od Japana koji nas je zasuo trojkama, sada se u potpunosti nadigrali protivnika u svim mogućim segmentima igre.

"Jesmo. Uz to je Grčka mnogo bolja ekipa od Japana sa sve Janisom na parketu. Imali smo timski zadatak da ga zaustavimo i mislim da smo to i uradili".

Konstatovali smo da je baš on bio taj koji je najviše čuvao Janisa, a pre toga i Lebrona Džejmsa.

"Veliko iskustvo za mene. To je ono što pokušavam da radim. Da doprinesem energijom i odbranom, a u napadu kako bude. Doduše jedno je teorija, a nešto sasvim drugo praksa. Nebo i zemlja zapravo. Davao sam sve od sebe u tim duelima, ali mislim da mogu da napredujem. To su sjajni igrači. Osetio sam kako je to i mislim da mogu još bolje".

Srbija je ubedljivim trijumfom na Grcima zvanično okončala pripremni period. Sada sledi put u Lil gde igramo protiv Portorika, Južnog Sudana i SAD.

"Spremili smo se koliko god je moguće. Tamo kroz turnir ćemo još napredovati. Jako su bitne prve tri utakmice, Južni Sudan umalo nije dobio SAD, neće biti nimalno lako da proiđemo dalje".

Osvrnuo se i na činjenicu da igramo pravu timsku košarku.

"Svako je shvatio šta treba da radimo. Svako zna svoj posao. Funkcionišemo kao jedan i to je najbitnije".

Za kraj je prokometarisao kako je igrati sa Nikolom Jokićem na parketu.

"Samo ga pratite i čitate šta on radi. Ako ste sami on će vas pronaći", dodao je Petrušev.



tagovi

Filip PetruševJanis Adetokunbokošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara