(©Starsport)
(©Starsport)

Petrušev: Šta nam je rekao Jokić? Ništa, Avram drži motivacione govore

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 20:33

„Bilo je ovo veliko iskustvo, sad znamo šta nas čeka u Parizu“, poručuje krilni centar Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)

Što bi se reklo: jedan od onih poraza koji ne bole. Štaviše, iz kojih može mnogo da se nauči za predstojeći, daleko važniji susret na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Tim SAD je ubedljivo pobedio Srbiju na pripremama u Abu Dabiju (105:79). Ekipa selektora Svetislava Pešića je odigrala dosta dobro prvo poluvreme, a kasnije je i on kombinovao, dozirao minutaže, gledao da testira razne varijante, nije mu bilo previše bitno što su „jenkiji“ sa druge strane.

Filip Petrušev je odigrao dosta dobru utakmicu i smatra da će ovaj meč biti veliko iskustvo za srpsku selekciju pred Pariz.

„Mislim da smo baš dobro ušli u utakmicu. Možda nismo igrali najpametnije, pravili smo neke glupe faulove, čak i na šutu. Treba se navići kada igraš protiv Amerikanaca, oni igraju drugačije, pa sudije malo kriterijum promene. Baš su nas pritisli, igrali su jako i u skoku, duelu... Veliko iskustvo, pogotovo što ćemo igrati s njima u grupi, da vidimo kako to izgleda i da budemo spremni za Pariz“, rezonovao je Petrušev.

Objasnio je srpski reprezentativac kako mu je izgledala igra najvećeg favorita za zlato na OI.

„Mislim da se kod njih najivše svodi na igru jedan na jedan i na trčanje. Jako je teško ako gubmo lopte i pustimo ih da trče. Mnogo je bitno da vodimo računa o lopti. I bitna je odbrana jedan na jedan, jer kod njih ne kruži mnogo lopta, igraju konkretno. Moramo da budemo spremni na to. Recept je i treća četvrtina, u kojoj smo dali nekoliko trojki, ušli bez respekta, pritisli ih, što oni nisu očekivali. Izgubili su neke lopte, mi dali lake poene. Tako moramo da igramo 40 minuta“.

Na pitanje šta je Nikola Jokić rekao saigračima u svlačionici pre utakmice, Petrušev je otkrio:

„Ništa, jer Avramović drži motiviacione govore“.

A, srpskog reprezentativca su najviše impresionirali:

„Lebron, koji ima 40 godina, a kreće se bolje od svih u njihovom timu. I Kari, naravno, koji ne promašuje kada je sam. Za to ćemo biti spremni u sledećoj utakmici“.

Sve je bliže početak Olimpijskih igara i novi susret sa Amerikancima, 27. jula u Lilu.

„Spremamo se i dalje i bićemo spremni za OI, što je najbitnije. Nama je fokus na svakoj utakmici, znamo koje mečeve u grupi moramo da dobijemo. Sa Amerikancima nema nekog pritiska. Kada odemo tamo, bićemo spremni“, poručio je Filip Petrušev.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara