Skupo ga koštalo glupiranje na Instagramu: Herta odstranila Kalua iz tima

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.05.20. | 11:05

Fudbaler iz Obale Slonovače po svemu sudeći završio epizodu u berlinskom klubu

Mnogi fudbaleri se nisu pridržavali predloženih mera svojih klubova u borbi protiv korona virusa i veći broj platio je svoju kaznu. Međutim, najveću fudbalsku trpi fudbaler Herte Salomon Kalu koji nije ispoštovao zahtev svog kluba, zbog čega je izbačen iz prvog tima.

Naime, iskusni fudbaler je kažnjen nakon što je prekršio pravila berlinskog kluba protiv korona virusa.

Izabrane vesti

Salomon Kalu je svojim video-snimkom prekršio interno pravilo kluba i ponašao se neprimereno trenutnoj situaciji, suprotno osnovnim pravilima ponašanja”, navodi se u saopštenju Herte.

Na pomenutom snimku objavljenom na društvenoj mreži Instagram se vidi kako se Kalu rukuje sa nekoliko kolega, nakon čega ulazi u sobu gde se drugi fudbaler Herte Džordan Torunariga testira na virus korona i ignoriše zahtev da napusti prostoriju u kojoj ne bi trebalo da bude više od dve osobe. Nemačka fudbalska liga ranije je govorila o ovom slučaju i od Herte tražila nultu toleranciju, što je klub očigledno ispoštovao.

Generalni direktor Herte Mihael Prec rekao je da Kalu nije samo naneo veliku štetu berlinskom klubu, već da je usred javne rasprave o nastavku sezone i uticaja fudbala na društvo pokazao da postoje igrači koji korona virus ne uzimaju za ozbiljno.

Iako nije najjasnije koliko će suspenzija fudbalera iz Obale Slonovače trajati, ovo verovatno znači da je njegova epizoda u Herti završena, s obzirom da mu ugovor ističe 30. juna ove godine, a nemački klub nema nameru da nastavi saradnju sa 34-godišnjim fudbalerom. Kalu je u Hertu stigao iz Lila na leto 2014. godine za nešto manje od 2.000.000 evra, a prethodno je još nastupao za Čelsi, Fajenord i Ekselzior.

Sutra se očekuje da nemačka kancelarka Angela Merkel potvrdi toliko očekivani nastavak sezone od 15. maja, dakle za deset dana.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara