Filip Petrušev ©Star Sport
Filip Petrušev ©Star Sport

Petrušev: Sa menadžerom sam odlučio da je Olimpijakos najbolji tim u kom mogu da se uklopim

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 19:08

"Nemaju drugog igrača sa mojim karakteristikama", kaže bivši košarkaš Crvene zvezde

Srpski reprezentativac Filip Petrušev u razgovoru za grčku televiziju Novasports otkrio je razloge zbog kojih je odlučio da dođe u Olimpijakos nakon rastanka sa Sakramentom.

Bivši igrač Crvene zvezde oktrio je da pre konačne odluke razgovarao sa svojim menadžerom Miškom Ražnatovićem, kao i da su zajedno odlučili da je grčki velikan klub u kojem može najbolje da se uklopi.

Izabrane vesti

Prilagođavanje na novu sredinu ne bi trebalo da bude teško, pošto je tu Nikola Milutinov, mada je i temperament publike sličan onom u Beogradu.

"Navijači Olimpijakosa su veoma strastveni. Mogu da očekuju da ću igrati sa strašću i energijom. Definitivno se radujem grčkim derbijima. Prošle godine sam igrao dosta derbija u Srbiji i želim da uporedim iskustva. Video sam neke snimke sa prošlogodišnjeg derbija, nadam se da stvari neće izmaći kontroli. Milutinova sam nakratko video pre odlaska tima u Monako. Od povratka je dominantan u Evroligi. Jedva čekam da pričam sa njim. Proveli smo dosta vremena zajedno tokom leta u reprezentaciji Srbije", rekao je Milutinov.

Odlično krilni centar kaže da nije kontaktirao sa šefom struke Jorgasom Barckosom pre dolaska u Pirej, ali da vidi tim koji može da stigne prilično daleko kada su u pitanju ambicije u Evroligi.

"Nisam pričao pre potpisa sa trenerom. Kada sam bio u SAD razgovarao sam sa svojim menadžerom o tome gde mogu bolje da se uklopim i odlučili smo da je pravi tim Olimpijakos, jer nemaju drugog igrača sa mojim karakteristikama. Sviđa mi se način na koji se Olimpijakos takmiči, koliko je tim fizički snažan i kako pronalazi način za najbolje šuteve. To su karakteristike tima koji želi da pobedi. Zašto ne osvojiti Evroligu? To je težak zadatak, moramo da idemo korak po korak".

Petrušev kaže da mu više odgovara pozicija četiri, ali da po potrebi može da bude i centar. Pre dolaska u Pirej sa igračima koji su igrali u Grčkoj upoznao se sa detaljima igranja u ovoj zemlji. Ipak, nije bilo razgovora sa bivšim saigračem iz Zvezde, Lukom Vildosom, koji sada nastupa za ljutog rivala Panatinaikos.

"Ne, nisam razgovarao sa Vildosom. Mislim da ne smemo da razgovaramo sa igračima Panatinaikosa, a-ha-ha. Razgovarao sam sa nekim drugim igračima koji su prošli kroz Grčku, kao što su Hasan Martin i Ben Bentil, ali ne razgovaram sa igračima Panatinaikosa".

Iako nije dobio mogućnost da se dokaže u NBA ligi, uspevao je da održi fizičko stanje na željenom nivou.

"Poslednjih mesec-dva radim uglavnom individualne treninge i trudim se da ostanem u formi. Mislim da sam fizički dobro, ali trebaće mi vremena da uđem u takmičarski ritam. Želim da navijači Olimpijakosa dođu na svaku utakmicu i podrže nas. Mi ćemo se pobrinuti za ostalo"


, zaključio je

Petrušev.


tagovi

KK OlimpijakosFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara