Filip Petrušev (©Starsport)
Filip Petrušev (©Starsport)

Petrušev ponovo u crveno-belom: Sviđaju mi se boje, Vezenkov me ubedio da odaberem Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 10:34

"Navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa su kao braća, tako da sam uzbuđen što ostajem deo te porodice. Ima vremena da se vratim u NBA", poručio je srpski reprezentativac po sletanju u Grčku

Posle sjajne sezone u Crvenoj zvezdi otišao je Filip Petrušev u NBA, sa željom da se izbori za ulogu u najjačoj ligi sveta. Ipak, posle samo tri upisana nastupa za Filadelfiju i Sakramento, odlučio je da se vrati u Evropi. Prihvatio je ponudu Olimpijakosa i obavezao se na vernost grčkom klubu na tri godine.

Pričao je i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović da su srpskom reprezentativcu vrata na Malom Kalemegdanu otvorena, ali je na kraju ipak odlučio da karijeru nastavi u Pireju. Brzo se vratio Evroligi i evropskoj košarci. Da li je bila teška odluka?

Izabrane vesti

"Biću u boljoj formi u Evropi. Prošao sam u NBA kroz neke stvari koje nisam očekivao i nisu bile moja krivica, ali mlad sam igrač i potrebno mi je da igram. Mislim da mogu da pomognem ekipi. Biće vremena da se vratim. Otišao sam tamo, dobio neko iskustvo. Videlo kako je i morao sam da idem. Filadelfija je imala prava na moje usluge, ali ukoliko za nekoliko godina odlučim da se vratim u NBA, mogu da idem u bilo koji tim. Ima još vremena. Želim samo da igram", poručio je Petrušev po sletanju u Grčku, prenosi "Sport24.gr".

Naravno, istakao je da je počastavovan što je postao deo evropskog velikana i da jedva čeka da zaigra u dresu Olimpijakosa, a otkrio je i sa kim je sve pričao dok je vagao ponude za povratak na Stari kontinent.

"Vezenkov mi je ispričao sve najbolje. Proveli smo dosta vremena zajedno u Sakramentu. Pričali smo često i rekao mi je samo najbolje stvari i da bi trebalo da odaberem Olimpijakosa, jer sam imao i druge ponude. Nisam pričao sa Milutinovim, razgovarali smo letos. Sve se brzo izdepavalo. Čuo sam se sa Hasanom Martinom, a i on mi je rekao sve najbolje".

U dresu Zvezde je igrao verovatno i najbolju košarku u karijeri, uglavnom na poziciji "četvorke". Gde sebe vidi u sistemu Jorgosa Barcokasa i u konkurenciji sa Nikolom Milutinovim i Mustafom Falom?

"Mogu da igram i kao petica jednako dobro. Nikolu poznajem iz reprezentacije, a jasno je da Olimpijakos ima veliki broj dobrih igrača, tako da će biti zabavno", istakao je i dodao da još nije popričao valjano sa novim trenerom:

"Sve se brzo izdešavalo. Otpušten sam pre dva dana. Tek sam stigao i mislim da ću imati vremena da se priviknem i popričam sa svima, pa ćemo videti".

Drago mu je što će ponovo obući crveno-beli dres.

"Sviđaju mi se boje. Bio sam u Zvezdi prošle godine, verovatno odigrao najbolju sezonu u karijeri i izuzetno su mi se dopali atmosfera i navijači. Bili su puni podrške i zahvalan sam im. Znam i da su navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa kao braća, tako da sam uzbuđen što ću ostati deo te porodice", zaključio je Filip Petrušev u prvom obraćanju javnosti kao košarkaš Olimpijakosa.


tagovi

Filip PetruševKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara