Filip Petrušev (Foto: Starsport)
Filip Petrušev (Foto: Starsport)

Petrušev nastavlja da oduševljava - već dominira u dresu Efesa, Micić među najboljima u novom trijumfu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 20:55

Aktuelni prvak Evrope i Turske slavio na startu Glorija kupa protiv Tofaša

Pokorio je Efes minule sezone Stari kontinent, a kako stoje stvari ne namerava da stane. Zadržao je kostur tima, a umesto centra Sertača Šanlija (otišao u Barselonu) iz Filadelfija Seventisiksersa (draftovan kao 50. pik) stigao je reprezentativac Srbije Filip Petrušev. Ergin Ataman ga je bacio u vatru, a Srbin sjajnim partijama nastavlja da pokazuje da zaslužuje važnu rolu u ekipi. Večeras je u trijumfu nad Tofašom na startu Glorija kupa (90:84) ponovo bio među najboljima.

Petak, 18.30: (1,45) Trst (15,0) Trento (3,05)

Izabrane vesti

Ubacio je na debiju 20 poena protiv Olimpije Milano, izašao kao pobednik iz duela sa Nikolom Melijem, Dinosom Mitogluom i Kajlom Hajnsom. Par dana kasnije, ponovo je izašao na crtu Manekenima, imao nešto skromniji učinak, ali je još jednom bio među najistaknutijim pojedincima u istanbulskoj ekipi - 11 poena i devet skokova.

Sa odličnim partijama nastavio je na Glorija kupu. Protiv uvek nezgodnog Tofaša brojao je do 15. Uz četiri uhvaćene lopte i jednu asistenciju. Iako u svom arsenalu ima šut za tri poena, nije ga koristio, pa je susret okončao sa šest postignutih dvojki (iz devet pokušaja) i tri slobodna bacanja (3/4). Imao je po dva ofanzivna i defanzivna skoka. Efikasniji je bio samo Rodrig Buboa sa 18 poena, dok je Kris Singlton ubacio 13. Dvocifreni su sa po 11 poena bili i Adrijen Moerman i Brajant Danston. Dakle, bio je uspešniji od svih konkurenata za mesto u startnoj postavi.

Vrlo dobar i Vasilije Micić. MVP Evrolige je za 18 minuta ubacio 12 poena (polovinu sa linije penala, 6/8), a ubeležio je i tri završna dodavanja.

Tofaš je vodio posle tri kvartala i to sa 11 razlike (72:61), ali je Efes zbio redove i napravio preokret u odlučujućih 10 minuta, te je zabeležio još jednu pobedu na pripremama za novu takmičarsku godinu. U poraženoj ekipi istakli su se Kejsi Šepard sa 22 poena i pet asistencija, kao i iskusni hrvatski internacionalac Tomislav Zubčić (15 poena), dok je Muhšin Jašar dodao 13 poena.

Efes je na pripremama dosad bio bolji od Breše, Monaka, Olimpije Milano i sada Tofaša, a jedini poraz pretrpeo je u revanšu od Manekena iz Mediolanum foruma. Već sutra pulene Ergina Atamana očekuje sudar sa Lokomotivom Kubanj u okviru Glorija kupa.



tagovi

Anadolu EfesFilip PetruševVasilije MicićGlorija kup

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara