©Starsport
©Starsport

Petrušev: Na 75-80 odsto sam, ali sam spreman za debi

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 17:31

Srpski košarkaš istakao da je zadovoljan što se vratio u Evropu

Seriju evroligaških duela na domaćem terenu Olimpijakos će nastaviti sutrašnjom utakmicom protiv Valensije, a susret u Pireju predstavljaće priliku za oba tima da se izdvoje iz grupe pet evroligaša sa skorom od sedam pobeda. Istovremeno, gostovanje Španaca predstavljaće priliku da Filip Petrušev debituje za grčke crveno-bele, te je tim povodom srpski košarkaš otkrio očekivanja i ambicije.

Izabrane vesti

"Svi španski timovi igraju veoma brzo i dobro u reketu. Spreman sam možda 75-80%. Osećam se mnogo bolje nego kada sam došao. Uložio sam dosta rada, treneri me podržavaju i definitivno sam mnogo bolje nego kada sam stigao. Spreman sam da upišem prve minute i radujem se tome", rekao je Petrušev.

Srpski košarkaš je u prethodnom kolu, protiv Bajerna, bio u protokolu, ali nije upisao debitantske minute. Usledio je ligaški izazov za koji nije bio u konkurenciji usled ograničenog broja stranaca, pa je u situaciji da bi u petak mogao da upiše debi za Olimpijakos. Ukoliko se to dogodi Petrušev će prvi put posle dva meseca i predsezonskih utakmica sa Filadelfijom dobiti konkretnu šansu.

"Nisam mnogo igrao u NBA, tako da ne mogu da kažem koji mi je stil igre bolji. Samo sam gledao, nisam to osetio, ali uvek sam voleo takmičarsku stranu Evroliga više od NBA. Očigledno je NBA košarka drugačija, u njoj se oslanjaju više na individualne kvalitete, dok je u Evroligi u prvom planu tim. Uvek sam više voleo da igram u Evroligi."

Na pitanje da li očekuje da konkretniju šansu dobije kao četvorka ili petica, Srbin nije imao dileme.

"Mislim da ću dobiti više prilike kao četvorka. Mogu da igram i jednu i drugu poziciju, šta god timu bude potrebno", kazao je Petrušev.


tagovi

Filip PetruševKK OlimpijakosEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara