Filip Petrušev (©FIBA Basketball)
Filip Petrušev (©FIBA Basketball)

Petrušev iskreno: Selektor nam rekao da smo igrali kao žene, dajte Brazil u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 17:30

“Promenili smo sve u drugom poluvremenu“

Nikola Jokić je preuzeo stvari u svoje ruke kada je bilo najteže, ali jedan od onih koji je takođe odigrao važnu ulogu u trenucima kada se lomilo bio je i Filip Petrušev. Ne samo zbog devet poena i pet skokova, već prvenstveno zbog ukradene lopte Petiju Milsu u finišu produžetka i omogućio nam da odemo na 'plus pet', samim tim i prelomimo meč sa Australijancima u našu korist (95:90). A, bili smo na konopcima, gubili i sa 24 poena razlike kada je selektor Srbije Svetislav Pešić pozvao tajm-aut posle kojeg se sve preokrenulo.

Šta je popularni Kari tada rekao svojim momcima mogli smo svi da čujemo, a šta im je poručio u pauzi između poluvremena otkrio je posle pobede nad Australijancima centar Olimpijakosa.

Izabrane vesti

"Prva četvrtina je bila najgora dosad, ali okrenuli smo. Pogotovo je drugo poluvreme bilo dobro. Trener nam je rekao da smo igrali kao, ono... žene, da tako kažem. Promenili smo sve u drugom poluvremenu. Dali su nam skoro 60 poena u prvom poluvremenu što je katastrofa. Znali smo šta treba da radimo u drugom poluvremenu, igrali smo posed po posed i na kraju vratili se", rekao je centar Olimpijakosa posle meča.

Izuzetno važnu 'krađu' imao je Petrušev u produžetku, kada je bukvalno iščupao loptu iz ruku Petija Milsa što je definitivno rešilo utakmicu.

"Ostali smo hladne glave, verovali smo i kada smo gubili, čak i u produžetku kad smo bili u minusu verovali smo da smo bolja ekipa, verovali smo u naš kvalitet".

A, ima li želja za polufinale?

"Brazil", smeje se Petrušev. "Videćemo šta možemo bolje, od sutra se spremamo za polufinale".



tagovi

Filip Petruševkošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara