Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Petrović: Mislim da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 17:38

Selektor reprezentacije Hrvatske izazvao brojne komentara na društvenim mrežama

Posle osam godina, ABA liga, ali i Srbija u ovom slučaju, imaju dva predstavnika u Evroligi - Partizan Mozzart Bet i Crvenu zvezdu. Crveno-beli su se plasirali kao šampioni regionalnog takmičenja, dok su crno-beli dobili pozivnicu. Večiti rivali su dominantni i ove sezone u regionalnim okvirima, što je za oko zapalo selektoru Hrvatske, Aleksandru Petorviću.

Kao akvitvan tviteraš, često komentariše aktuelna događanja, ali se sada dotakao večitih rivala istakavši da bi bilo najbolje da napuste ABA ligu jer imaju ubedljivo najveće budžete i najjače timove. Međutim, nije ozbiljnije objasnio svoju ideju pa je vrlo brzo zatrpan komentarima da je ista situacija u brojnim ligama, od Barselone i Real Madrida, pa do Panatinaikosa i Olimpijakosa...

Izabrane vesti

"Mislim da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer sa ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi sa ovim prostorima logično je da budu stalni učesnici Evrolige a da se Aba liga okrene onome što je u startu i bila, razvojna liga za mlade igrače", napisao je Petrović koji potom nije ulazio u raspravu sa brojnim navijačima koji su imali suprotan stav, od toga da se nije oglašavao kada su timovi iz Hrvatske imali velike budžete, pa do toga da ABA liga nikada nije ni bila poligon za razvijanje mladih igrača, već da su ciljevi uvek bili takmičarski.

U poslednjih 15 godina samo tri puta Partizan ili Zvezda se nisu bili šampioni. Makabi Tel Aviv je osvojio ligu u sezoni 2011-12, Cibona je trijumfovala u sezoni 2013-14, a Budućnost je osvojila prvo mesto u sezoni 2017-18. U prošlosti, ABA ligu su činili i klubovi iz Bugarske (Levski), Češke (ČEZ Nimburk), Mađarske (Solnoki Olaj) i Izraela (Makabi Tel Aviv) .



tagovi

Aleksandar Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara