PET NA PET - Zlatko Bolić: U mladosti sam voleo Dražena Petrovića i Majkl Džordana

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.11.19. | 14:00

Novi generalni sekretar KSS-a u sportu i životu nikad ne odustaje!

U MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne uskoro ćemo kao plemenitog kladioca imati novog generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije Zlatka Bolića. Visoki funkcioner KSS-a  danas je gost u rubrici “Pet na pet”. Košarkaškoj javnosti Bolić je poznat kao odlični bek, prvo novosadske Vojvodine, potom, Crvene zvezde i mnogih klubova: Atlasa, Hemofarma, Radničkog, Metalca, Strazbura, AEL-a…

Sa Zvezdom je stigao do šampionske titule, ali i finala evropskog Kupa Radivoja Koraća. Zlatko je dva puta bio prvi strelac domaćih takmičenja. Ima bronzu sa kontinentalnog prvenstva za igrače do 22 godine. Na Evropskom prvenstvu za kadete bio je najbolji strelac našeg tima. Radio je u Košarkaškom savezu Novog Sada, a bio je i generalni sekretar KS Vojvodine, sa najnovije pozicije Mozzart Sportu dao je sledeće odgovore:   

Izabrane vesti

1. Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?
“Slobodno mogu reći trenirao sam sve i svašta. Igrao sam fudbal, bavio se streljaštvom, a onda pod dedenim uticajem ustalio se u košarci. Deka je tih godina radio u Vojvodini, pa sam uz njega zavoleo Vošu i košarku”. 

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Dražen Petrović i Majkl Džordan”.
 
3. Da li da pitamo koji sportski klub nosite u navijačkom srcu? 
“Naravno, Zvezdu”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Takvih događaja bilo je puno. Titula sa Zvezdom, sjajnih klupskih i reprezentativnih utakmica. Sećam se jedne utakmice protiv Borca, u dvorani kraj Morave. Dao sam koš sa ‘glavnog ulaza’ na koš kraj tunela”.
 
5. Životni i sportski moto?
“Nikad ne odustaj, nikad se ne predaj”. 

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz Holandije, HERENVEN - VITESE. Domaći imaju najubedljiviju pobedu od 7:0 i malo bolji međusobni skor od rivala, 18:22:15. Gosti imaju dva boda više, ali i tri poslednja prvenstvena poraza. Domaći su doživeli poraz od Ajaksa pa su nanizali devet pozitivnih rezultata koji je prekinuo PSV. Na poslednje tri utakmice večerašnjih rivala nije bilo pobednika, sva tri remija.
“Probajte sa tri plus”.

Pišu: Nela i Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara