PET NA PET – ŽAN MARK ŠIŠKO: Teo je čarobnjak!

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 10:24

Igrač Primorske uzore je imao u ocu, ali i Milošu Teodosiću koga izuzetno ceni!

Ljubljančanin Žan Mark Šiško tokom košarkaške karijere nastupao je za Olimpiju, Cibonu, Iliriju, a sad je član Primorske. Tim iz Kopra, u minulom kolu ABA lige, savladao je beogradski Partizan, a Šiško je bio MVP meča.

Interesantno, naredni protivnik za slovenački klub je podgorička Budućnost koja je takođe slavila nad jednim od večitih rivala. Kad smo 22-godišnjeg Slovenca pitali za ambicije kluba u ovoj sezoni kazao nam je da se o tome nije razgovaralo. Da ekipa ide od meča do meča, da svakom prilazi kao da je finalni.

Izabrane vesti

Partizan je zasluženo pobeđen, arhiviran smatra Šiško, Budućnost respektuje, ali ukoliko se želi visok plasman bodovi se moraju osvajati i na parketima rivala. Utakmicom u Podgorici, naredne nedelje od 20 časova, zaključiće se treće kolo ABA lige, ali do tada pogledajte odgovore koje je Mozzart Sportu dao naš gost.

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Okušao sam se kao karatista, odbojkaš, međutim, košarka je pobedila. Basket sam zavoleo zbog oca koji je bio košarkaš. Bila je to ljubav na prvi pogled”.

2. Da li je postojao sportski, životni, uzor u danima odrastanja?
“Obožavam Miloša Teodosića. Teo je čarobnjak”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Ilirija. Bio je to dobar igrački period, ali ne samo to. Pored hemije na parketu družili smo se i izvan njega”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Pa biće ih još, nadam se. Trenutno, to je moj prvi nastup za seniorsku reprezentaciju Slovenije. Igrali smo protiv Belorusije”.

5. Životni i sportski moto?
“To što daješ, to i dobiješ”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz evropskih kvalifikacija. Ženeva, ŠVAJCARSKA – REPUBLIKA IRSKA Švajcarci su bolji u međusobnim okršajima, 3:3:2, ali Irci, trenutno, u grupi imaju četiri boda više. Gosti imaju pozitivan niz od devet duela. Poslednji meč protiv Gruzije okončan je bez golova. Danska je sa 1:0 savladala Švajcarsku.
“Okušajte se sa jedinicom”, jasan je bio MOZZARTOV sagovornik

Đurđe MEČANIN Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(Foto: ABA liga)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara