PET NA PET – Vuk Radojičić: U Nemačkoj je najjači Bajern, ali Alba igra najlepšu košarku

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.20. | 08:37

Sjajni mladi Čačanin, za juniore Jene, postigao fenomenalnih 48 poena, dva više od pređašnjeg rekorda!

Čačak je oduvek važio za grad košarke. A ko će bolje nastaviti niz nego nadolazeće nade iz grada sa Morave.

Jedna od takvih nada je i Vuk Radojičić, koji svoje uspešne početke vezuje i za čačanski Borac. Inače, pre dve sezone, sa šesnaest godina, Vuk je debitovao za prvi tim nemačke Jene koja je bila član Bundeslige!

Izabrane vesti

Pre par dana, u utakmici protiv prvoplasirane Albe, u konkurenciji juniora, za 33 minuta igre, Vuk je postigao 48 poena od ukupno 90, koliko ih je Jena zabeležila u ovom meču. Od 18 pokušaja ubacio je 12 trojki, dok je indeks korisnosti iznosio 43. Postavio je rekord u juniorskoj ligi Nemačke kad je broj trojki u pitanju.

Nakon toga, Radojičić je za osam minuta, koliko je proveo na parketu,  dao osam poena za seniore svog kluba. Oseća da se vraća u punu formu. Smatra da Bajern ima najjači tim, ali da Alba igra najlepšu košarku u Nemačkoj, baš po njegovom ukusu. Veoma perspektivnog igrača iz Srbije izuzetno poštuju u Jeni za koju beleži sjajne partije na tri fronta. Igra za seniorski, razvojni i juniorski tim za koji prosečno beleži 24.5 poena, šest asistencija i 4.5 skokova. Za Vuka nema slobodnih dana vikenda. Retko, ponedeljkom, dobije slobodno, ali i tad odradi šuterski trening.

Ne sumnjamo da je ovo tek zagrevanje srpskog osamnaestogodišnjaka i da mu veliki uspesi tek predstoje. Izdržao je teške moment kad se sa 16 leta preselio u Nemačku, bez porodice. Naravno, nedostajali su porodica i prijatelji, brojao je dane do novog dolaska u Srbiju, ali sve je izgurao. Uskoro se neće voditi kao stranac u klubu, već kao domaći igrač.

Ne krije svoje košarkaške želje. Da igra u klubu koji se takmiči u Evroligi, da ga trenira zemljak, najtrofejniji trener Evrope, Želimir Obradović i još ponešto. Dok se snovi ne ostvare Radojičić je odgovorio na MOZZARTOVIH  pet pitanja.

1. Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?
“Kao dečačić kratko sam u Borcu trenirao fudbal. Rano sam krenuo sa košarkaškim treninzima, već sa šest godina, u školi košarke Mladost. Mislim das am u četvrtom razredu prešao u Borac kod Iva Radovanovića i Nikole Maslarevića”.

2. Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?
“Uzor mi je bio Miloš Teodosić. Bio i ostao”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“KK Partizan. To se možda ne uklapa u porodičnu tradiciju, ali eto, tako je… Tu je i čačanski Borac, slobodno mogu da kažem da je moja druga kuća”.

4.Sportski događaj koji je do sad ostao u sećanju i koji ćete verovatno pamtiti celog života?
“Pa moj seniorski debi za Jenu kad sam imao 16 godina. Nisam bio planiran za taj meč sa Ludvigzburgom. Pozvali su me iz kluba, rekli da se odmah spremim, ‘pokupili’ su me, nisam imao taktičke pripreme za meč, ali sam igrao čitavih 15 minuta”.

5.Životni i sportski moto?
“Ukoliko želiš uspeh u životu osnova je rad. Dakle, trening, trening i samo trening”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz Torina, JUVENTUS – ROMA. “Stara dama” ima bolji skor od “Vučice”, 28:16:14, oba tima su pobeđivala sa po 4:0, a poslednji okršaj Juve je dobio sa 2:1. Na poslednja četiri meča Juventus nema poraz, ima gol razliku 12:2 dok je Roma posle dva poraza od klubova iz Torina dva puta slavila. Traži se učesnik polufinala.

“Neka bude igra, gol, gol”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
Priv. arhiva Vuk Radojičić

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara