Najveće iznenađenje u istoriji nemačkog kupa: Amateri u polufinalu, golman Bac odbranio pet penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.03.20. | 22:09

Prvi put jedan četvrtoligaš našao se među najbolja četiri tima u ovom takmičenju...

Čak 120 minuta i 20 izvedenih penala u seriji bilo je neophodno da Sarbriken prođe u veliko polufinale Kupa Nemačke! Na zemlju je bačen, ni manje ni više nego bundesligaš – Fortuna iz Dizeldorfa! Najveći junak pobede Sarbrikena bio je golman Danijel Bac, koji je uspeo da odbrani čak pet jedanaesteraca, od toga četiri u penal seriji. Uspeo je da zaustavi čak i najboljeg strelca mnogo poznatijeg nemačkog tima i tako lansira svoju ekipu među najbolje četiri u najmasovnijem takmičenju - 1:1 (7:6 posle penala).

Tako će mali, amaterski klub sa jugozapada Nemačke čekati svoju šansu da se domogne finalnog meča i borbe za trofej, iako se to verovatno nikome nije nadao. Prva tri ranga u Nemačkoj se vode kao profesionalna, dok su svi ostali ispod amaterski. Zbog toga i ne čudi veliko slavlje posle odbranjenog, poslednjeg penala. Slavilo se kao da je osvojena Liga šampiona.

Izabrane vesti

Naime, to će biti prvi put u istoriji Kupa Nemačke da se jedan klub iz četvrtog ranga takmičenja nalazi među najbolja četiri. Potpuno ludilo, s obzirom da su takmičenje još ranije napustili neki daleko poznatiji, bogatiji klubovi poput Borusije Menhengladbah, Verdera iz Bremena, Volfsburga, Hofenhajma, Herte i Lajpciga. Sarbriken je sve uspeo da ih nadživi i produži san...

Junaka Danijela Baca slaviće u brojnim nemačkim pabovima. Sarbriken verovatno će ispred sebe imati neprospavanu noć, pošto se ova pobeda zaista meri istorijskom. Da sve bude još luđe, Bac je odveo Sarbriken i pored Karlsruea nakon penal serije pre nekih mesec dana. Doduše tada uz dosta manje drame nego večeras. Pored njih su izbacili i Keln i Regenzburg, pa se može reći da su zaorkužili lep krug timova, od kojih su svi bar dve lige iznad. Ceo tim prema Transfermarktu vredi svega 3.700.000 evra, što nije ni jedan najmanji delić budžeta Fortune sa kojom su večeras igrali.

Bilo kako bilo, možda su fudbaleri iz četvrtog ranga do polufinala mogli i na značajno lakši način, ali definitivno je ovako bilo slađe. Tobijas Janičke je u 31. minutu doveo svoj tim u prednost. Bio je to pravi šok za ekipu Fortune iz Dizeldorfa, koja se nadala da će se kroz Sarbriken bukvalno prošetati, pošto se između ovih timova na lestvici nalazi bar 50 ekipa.

Veliki šok za domaće bio je dosuđen penal u 83. minutu utakmice. Sudija je pokazao na belu tačku nakon što je oboren jedan fudbaler gostiju u šesnaestercu, a beloj tački je pristupio Roven Henings. Nije mu vredelo samopouzdanje, Danijel Bac je dohvatio vrhovima prstiju taj šut i skrenuo ga na stativu. Svi su bili na ivici svojih sedišta.

Međutim, Fortuna je uhvatila voz u posledenji čas. Igrao se bukvalno poslednji minut regularnog dela kada je mrežu glavom uspeo da zatrese Matijas Jorgensen. Svi su se "stuštili" u kazneni prostor domaćih, bio je tu i golman Dizeldorfa i sve je na kraju i rezultovalo pogotkom. Sarbriken je bio na kolenima, ali samo na kratko.

Golova nije bilo u produžetku, pa se ušlo u penal seriju koja se poprilično odužila. Bukvalno se samo postavljalo pitanje da li ćemo da obiđemo pun krug, iako je Dizeldorf konstantno imao koji korak ispred, pošto su penale promašivali Celner i Goli za domaće. Međutim, Danijel Bac je odlučno govorio da želi da bude heroj. Redom je branio Karamanu, Štegeru i Cimermanu, a onda je došao onaj odlučujući kada je lopti pristupio Matijas Jorgensen, heroj Fortune iz uvodnog dela meča.

I još jednom se pokazalo koliko je kratak put od junaka do tragičara. Bac je pročitao Jorgensena i odbranio mu penal, te tako poslao sve u pravu ekstazu. Svi su u neverici gledali šta se to desilo na jugozapadu Nemačke, svi sem Danijela Baca.

Bajka nastavlja da živi. Ostaje da vidimo može li Sarbriken do potpunog čuda...

NEMAČKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Sarbriken - Fortuna Dizeldorf 1:1 (1:0) /nakon penala 7:6/
/Janičke 31 - Jorgensen 90/

Šalke - Bajern 0:1 (0:1)
/Kimih 40/

Sreda
18.30: (1,60) Leverkuzen (4,00) Union Berlin (5,70)
20.45: (1,80) Ajntraht (3,70) Verder (4,40)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara