PET NA PET – Bojan Tanjević: U životu su najbitniji zdrav razum i kućno vaspitanje

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.07.19. | 08:47

Poznati košarkaški menadžer vatreni je navijač Zvezde jer mu je otac usadio ljubav prema Rajku Mitiću!

Potekao je iz čuvene familije Tanjević. Kao dečak bavio se raznim sportskim aktivnostima, ali mu je čuveni košarkaški trener i rođeni stric Bogdan Boša Tanjević kazao da ne očekuje neku vrhunsku igračku karijeru. Zbog toga se fokusirao na školovanje pa je završio Mašinski fakultet u Beogradu i menadžment u sportu. Dugogodišnji je košarkaški menadžer, a radi za “Interperformansis”. Bio je i predsednik FK Rudar iz Pljevalja. Član je UO fondacije “Nataša Kovačević”. Otac mu je usadio veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi, a iz San Marina, gde obavlja svoje poslovne aktivnosti, rođeni Beograđanin dao nam je sledeće odgovore.

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport osim košarke i koji?
“Kao i svi dečaci igrao sam fudbal. Sa ove distance svim roditeljima toplo preporučujem da decu usmere ka fudbalu, ne samo zbog motorike koju stiču, već zbog socijalnog aspekta i kompletnog razvoja ličnosti. Interesantan mi je primer iz Italije. Ovde, otac mladića koji razvija brzinu od 280 km/h govori ‘brže, brže’. Kod nas bi mladiću od 15 godina kad sedne na motor usledio šamar. Što se mojih sportskih aktivnosti tiče, u nekim kasnijim godinama zavoleo sam plivanje. Inače, pošto sam od rođenog strica Bogdana Tanjevića dobio sugestije da me ne očekuje blistava igračka karijera posvetio sam se školi. Studije su bile prioritet u odnosu na košarkašku karijeru. ”.

Izabrane vesti

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Imao sam puno košarkaških uzora koje sam kasnije baveći se pozivom koji radim i upoznao odnosno sarađivao sa njima. Ali, ajde da kažem da je Dražen Petrović bio jedan od idola”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Vatreni sam navijač Crvene zvezde mada u porodici i familiji imam dosta navijača ‘çrno – belih’. Ipak, presudio je moj tata koji je obožavao Rajka Mitića. Ljubav prema prvoj Zvezdinoj zvezdi usadio je i kod mene”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Takvih događaja ima više, naročito nekih Bošinih mečeva koji kod nas nisu propraćeni u pravoj meri. Ali, ako moram da izdvojim evo tri utakmice. Svetsko prvenstvo u Italiji 1990. godine, utakmica Jugoslavija – Španija koju smo dobili sa 2:1 i Piksijev ‘lažnjak’. Uf, sad se naježim. Potom, košarkašku utakmicu sa kontinentalnog prvenstva iz 1999. godine Italija – Jugoslavija, zaustavili su nas u polufinalu. I treća Crvena zvezda i Bajern, ‘nebo se otvorilo’, otišli smo u finale Lige šampiona”.

5.Životni i sportski moto?
“Dve stvari su presudne, zdrav razum i kućno vaspitanje. Pokušavam da to negujem kod sebe i prepoznajem kod drugih”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na duel iz Republike Irske, UCD – FIN HARPS. Istorija je na strani domaćih, skor, 9:5:7, a Dablin je imao pobedu od 5:0. Inače, reč je o derbiju začelja dva poslednjeplasirana tima, a domaći imaju četiri boda manje. Dablin ima deset poraza u nizu dok je seriju od šest neuspeha gostujući sastav prekinuo remijem i trijumfom. Fin Harps je poslednji okršaj sa rivalom dobio sa 3:0.

“Realnija je dvojka”,

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:45 2573 IRS 1 UCD - Finn Harps ki 2 1,90
Ukupna kvota1,90

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara