©MN Press
©MN Press

PET NA PET – Slaven Čupković: Ako se plašiš poraza onda ćeš verovatno biti poražen

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 12:16

Jedinog sportskog uzora imao je u Dejanu Bodirogi...

Iskreni poznavaoci naših košarkaških dešavanja sećaju ga se se kao jednog od naših zlatnih dečaka sa Svetskog prvenstva iz 2007. godine. Inače, košarku je zavoleo u kraljevačkom Mašincu, ali je u Srbiji igrao i za Slogu, Napredak…U inostranstvu Slaven Čupković najviše je branio boje grčkih klubova, poljske Rosa Radom, mađarske Albe…

U sutrašnjem MOZZARTOVOM "Humanitarnom tiketu u podne" Slaven će potencijalni dobitak usmeriti za lečenje Anastasie Mitić (2017) koja boluje od spastične diplegične cerebralne paralize. Da bi prohodala neophodna joj je operacija fibrotomija po Ulzibatu.

Izabrane vesti

Pozivamo vas da nastavite da šaljete SMS poruke (100 RSD) na broj 5757 i vršite uplate na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Čupković je odgovorio na Mozzartovih pet pitanja…

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim košarkom?

“Kao dete sam trenirao fudbal, ali kada sam počeo naglo da rastem uvideo sam da to nije sport kojim želim da se bavim.Tako da sam se 2000. godine opredelio da treniram košarku”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Najveći i jedini idol bio mi je Dejan Bodiroga. Prvi dres bio mi je Bodirogin, zbog Dejana sam počeo da treniram košarku. A posle 2002. godine i osvajanja zlatne medalje u Indianapolisu, samo mi je učvrstio želju da u košarci ostanem do kraja”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Kao dete sam se opredelio za crvenu boju, ali iskreno nisam strastveni navijač”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Svetsko prvenstvo iz 2007. godine koje je održano u Novom Sadu. Sjajna grupa momaka okupila se tog leta. I na kraju pobedila u finalu protiv reprezentacije SAD – a. Amerikance su predvodili Stef Kari, Deandre Džordan, Majkl Bisli i ostale zvezde.Taj osećaj da si prvak sveta ostaje zauvek”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Možda reči legendarnog košarkasa Kobi Brajanta ‘Ako se plašiš poraza onda ćeš verovatno biti porazen’. To se odnosi kako na sport tako i na život”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Škotska – Izrael. Početkom septembra duel dve reprezentacije okončan je rezultatom 1:1. Škoti, na poslednjih pet mečeva, imaju samo taj remi i četiri pobede. Izraelci su remizirali poslednja dva okršaja, oba puta 1:1.

“Probajte od dva do tri gola”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara