""
""

Pešićmeister! Bamberg osetio kako „gazi“ Bajern i kao gost, blistali Savanović i Štimac!

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.06.15. | 17:25

Srpski internacionalci zajedno ubacili 30 poena i doneli pobedu bavarskom klubu...

Nije Alba jedina koja je osetila sjaj blistavog uma Svetislava Pešića! Posle vrhunske taktičke postavke u majstorici polufinala plej-ofa, bavarski klub napravio je veliki podvig i na startu finala prvenstva Nemačke, pošto je kao gost savladao Bamberg rezultatom 83:74 (27:28, 17:10, 17:16, 23:19). 

A imao je trofejni stručnjak i „oružje“ kojim je uspeh doživeo transformaciju od želje do slatke realnosti. Bili su to srpski internacionalci Vladimir Štimac i Duško Savanović, oko kojih se dobrim delom i vrti igra Bajerna onda kada je najpotrebnije. Srpski tandem zajedničkim snagam iskombinovao je 30 poena, koji su na kraju bili i ključni za prvu od tri pobede, koliko je potrebno da Bajern odbrani titulu. Štimac je proknjižio 16 poena i šest skokova, a Savanović dva poena manje, tri skoka i četiri asistencije. 

Izabrane vesti

Interesantno, Bajern je imao čak pet igrača sa dvocifrenim učinkom, a pored Savanovića i Štimca istakli su se Džon Brajant sa 12 poena i šest skokova, Brajs Tejlor dodao je 14 koševa i sedam uhvaćenih lopti, dok je Heiko Šafarcik ubacio 10 poena. Srpski internacionalac Vasilije Micić meč je odgledao sa klupe za rezerve. Kod domaćina takođe je bilo pet strelaca sa deset ili više koševa, a najviše je ubacio Brejdli Vanamejker – 15, uz sedam skokova i pet asistencija. Po deset koševa imali su Miler, Tejs, Strelnijeksi Haris.

Sledeći meč na programu je u sredu od 20.00 u Minhenu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir ŠtimacSvetislav PešićKK BambergDuško SavanovićBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara