Vladimir Jovanović i Dušan Ristić (©KSS)
Vladimir Jovanović i Dušan Ristić (©KSS)

Pešić priključio Vladimira Jovanovića treninzima reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 08:37

Stručni štab pojačan trenerom-skautom iz Vojvodine, te fizioterapeutom iz čačanskog Borca

Drugo okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije pod komandom Svetislava Pešića nije donelo novitete samo u igračkom kadru, već i u stručnom štabu.

Selektor mlade reprezentacije Vladimir Jovanović priključio se treninzima nacionalnog tima u šta su se uverili i novinari tokom otvorenog dela treninga u ponedeljak uveče. Inicijativa da doskorašnji trener Cibone bude sa prvim timom potekla je od selektora Pešića.

Izabrane vesti

Naime, Jovanović kao selektor mlade reprezentacije Srbije, što je u piramidi reprezentativnih kategorija odmah ispod A selekcije, radi sa igračima koji su po godinama najbliži najvišem rangu nacionalne selekcije. Upravo zato Jovanović kroz boravak na treninzima i neposredni kontakt sa Pešićem može da se upozna sa principima njegovog rada, što kasnije može da prenese na svoj angažman u mladom timu Srbije. Cilj je da se ideja čoveka koji je pre dve decenije doneo poslednje zlatne medalje našoj zemlji na kontinentalnom i svetskom nivou prenese na mlađe kategorije i tako uspostavi jedinstven pravac daljeg funkcionisanja, o čemu je tokom novogodišnjeg intervjua više govorio direktor reprezentacije Dragan Tarlać.

Petak, 20.00: (1,80) Panatinaikos (14,5) Crvena zvezda (2,15)

Upravo zato Jovanović je uzeo aktivno učešće na treninzima kraj već dobro poznatih asistenata Olivera Kostića, Marka Marinovića i Nenada Trunića, a uz Srbiju provešće period tokom dve kvalifikacione utakmice sa Slovačkom. Takođe je bio prisutan na jučerašnjem pokaznom treningu reprezentacije Srbije. Mladi strateg već ima iskustvo iz prvog tima kod Igora Kokoškova u kvalifikacijama za Evrobasket i Olimpijske igre.

Jovanović nije jedino pojačanje u redovima naše nacionalne selekcije. Kako se može čuti, u odnosu na novembarske kvalifikacije Svetislav Pešić je stručnom štabu priključio još dva nova imena. To su trener-skaut Vojvodine Miloš Isakov Kovačević, iz koje je poziv za utakmice sa Slovačkom dobio mladi košarkaš Dušan Beslać, te fizioterapeut Borca iz Čačka Đorđe Milošević, inače bliski saradnik Marka Marinovića.

Srpski tim i selektor Pešić ovim odlukama žele da prošire bazu stručnjaka ukjučenih u funkcionisanje reprezentacije, odnosno da im se ukažu veća šansa i poverenje.

Srbija prvi meč sa Slovačkom igra u petak od 20.30 u dvorani Aleksandar Nikolić, a zatim gostuje u gradu Levice tri dana kasnije.


tagovi

Vladimir JovanovićSvetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara