Pešić presekao i odredio 12 putnika za OI: Tu je Davidovac!

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 11:19

Ovo je spisak Srbije za Olimpijske igre

Selektor Srbije Svetislav Pešić je presekao i odredio kojih 12 igrača putuje na Olipijske igre u Parizu. Ono što je najzanimljivije odlučio je da Dejan Davidovac bude u timu. Košarkaša Crvene zvezde je mučila povreda, ali je na kraju odlučeno da ipak ide na Olimpijske igre.

Pešić je imao 16 igrača na raspolaganju tokom priprema što znači da je četvoricu morao da precrta pred put. To su u ovom slučaju Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić i Ognjen Jaramaz.

Izabrane vesti

U timu za Olimpijske igre su: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola MIlutinov, Nikola Jokić, Uroš Plavšić.

Kao što smo istakli, glavna odluka Pešića bila je vezana za Dejana Davidovca koji nije igrao pripremne mečeve, ali je na kraju prelomio da momak koji je bio prošle godine u Manili treba da bude i u Parizu. Donekle potpuno očekivano su otpali već pomenuti Pokuševski, Radanov, Ristić i Jaramaz koji su imali veoma malu minutažu na pripremnim mečevima.

Reprezentacija Srbije će u Lil, gde će biti održano takmičenje po grupama, dok su eliminacione rude u Parizu, krenuće u sredu, 24. jula u jutarnjim časovima.

Takmičenje u Lilu košarkaši Srbije započeće u nedelju, 28. jula duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. avgust).




tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara