Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Pešić odredio 12 igrača za Tursku: Micić u timu, vratio se Petrušev

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 22:00

Minimalne promene u odnosu na susret sa Grčkom

Tražio je Svetislav Pešić od svojih igrača da protiv Turske u nedelju pokaže daleko bolju odbranu u protivničkoj fazi tranzicije i to je više puta ponovio na konferenciji za novinare posle trijumfa nad Grčkom. Da li je moguće u tri dana napraviti veliki zaokret u ovom segmentu videćemo od 19 časova u dvorani Sinan Erdem, a za tu priliku selektor Srbije odrediio je 12 igrača na koje računa.

Najvažnija vest je da se Vasilije Micić nalazi u sastavu Orlova što je i te kako bitno s obzirom na povredu skočnog zgloba koju je vrsni plejmejker Efesa doživeo u četvrtak uveče. Micić izuzetno dobro poznaje Sinan Erdem dvoranu i ako bude u mogućnosti da pomogne saigračima Srbija će imati još veće šanse da sa još jednim trijumfom zatvori ovaj ciklus i otputuje za Prag u najboljem raspoloženju.

Izabrane vesti

Nedelja, 19.00: (3,05) Turska (15,0) Srbija (1,45)

U odnosu na spektakl pred krcatom Beogradskom arenom, Pešić je napravio jednu promenu. Umesto Dušana Ristića u tim je uskočio Filip Petrušev. Dojučerašnji centar Efesa, sada prvotimac Crvene zvezde takođe dobro poznaje ne samo parket na kojem će Srbija i Turska odmeriti snage, već i protivničkog selektora Ergina Atamana sa kojim je zajedno sa Micićem sarađivao prošle sezone i osvojio Evroligu.

Dakle, Pešić za gostovanje na Bosforu računa na Dejana Davidovca, Vanju Marinkovića, Nikolu Kalinića, Vladimira Lučića, Ognjena Dobrića, Nikolu Jokića, Marka Jagodić Kuridžu, Marka Gudurića, Ognjena Jaramaza, Nikolu Milutinova, te pomenuti dvojac Micić-Petrušev.

Okršaj Turske i Srbije je od 19 časova, a našem timu je potreban trijumf kako bi dodatno uvećala šanse da obezbedi plasman na Mundobasket naredne godine.



tagovi

Vasilije MicićSvetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Filip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara