Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Pešić o rekovalescentima: Davidovac još nije fit, Joviću potrebno vreme

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 22:39

"Mora da bude zdrav, preveliki su nam rizici da radimo nešto što se zove ’idemo na sreću’. Imamo još nekoliko dana da vidimo kako je Dejan"

Vratio se Nikola Jović među Orlove, ali ne i Dejan Davidovac koga još muči kuk. Otud je i selektor srpskih košarkaša, Svetislav Pešić, na konferenciji za medije posle utakmica sa Japanom u Areni (119:100) bio upitan oko stanja pomenutog dvojca čiji izostanak sa Olimpijskih igara bi bio ozbiljan hendikep.

Šef struke našeg tima je najpre gvorio i asu Crvene zvezde za kojeg je rekao da se još nije fit.

Izabrane vesti

“Davidovac je još u procesu terapija, radio je i trenirao. Još nije fit. Videćemo sutra kakav će da bude. Neophodno nam je njegovo iskustvo, polivalentan je igrač. Mora da bude zdrav, preveliki su nam rizici da radimo nešto što se zove ’idemo na sreću’. Imamo još nekoliko dana da vidimo kako je Davidovac. Zna ekipu i trenera, tu nema problema. Samo mora da bude zdrav."

Govorio je i o Jovićevom povratku, kao i učinku ostalih košarkaša iz večerašnje rotacije.

“I dalje radimo na uigravanju, gledamo da vidimo koliko Jović može, njemu je potrebno vreme da se uigra, dugo nije igrao. Nije on Jokić, nego Jović. Jokić na kvalitet i iskustvo može da nadoknadi neko vreme neigranja, Jović je veliki talenat i takav igrač nam treba. Raduje me što je Vasa igrao dobro. Treba da znamo da sakrijemo mane i istaknemo vrline. Ako imaš igrače poput Bogdanovića ili Jokića, nije ni loše zadržati loptu, navući odbranu... Vasa je odigrao korektnu utakmicu, Gudurić može mnogo bolje, Avramović je na višem nivou, Vanja na svom nivou, Dobrić takođe. Sada moramo u odbrani da budemo čvršći, kompetitivni. Da uživamo u napadu, ali i da uživamo u odbrani. Da ne bude samo borba, već da budemo zadovoljni što ga moj napadač nije dao. Samopouzdanje se trenira, niko se nije rodio sa istim. Mi samo govorimo o samopouzdanju u napadu, a treba više da pričamo o samopouzdanju u odbrani, da donosiš prave odluke ako želiš da uzmeš medalju“.

Ostatak Pešićevog izlaganja možete pročitati OVDE.



tagovi

Svetislav PešićNikola JovićDejan Davidovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara