Rudi Gober (©AFP)
Rudi Gober (©AFP)

Perkins oštro po defanzivcu godine: Sramota me što sam glasao za Gobera, ukaljao je nagradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 20:49

"Pogledajte ovu seriju (protiv Dalasa, prim.aut) i shvatićete da je zabeležio tri bloka za tri utakmice. Jedan blok u proseku po meču na njegovu visinu? Neprihvatljivo!", konstatovao je bivši as Bostona

Dalas je na pragu da 'pometla' Minesotu u finalu Zapadne konferencije, a trojka Luke Dončića preko Rudija Gobera iz druge utakmice će, osim u slučaju spektakularnog preokreta, ostati hajlajt serije. Francuski centar izglasan je ove sezone proglašen za najboljeg defanzivac NBA lige po četvrti put u karijeri, ali epitet koji je 'zaradio' u ligaškom delu nije uspeo da opravda u plej-ofu.

Tako makar smatra bivši košarkaš Kendrik Perkins, koji je u emisiji 'First Take' na televiziji ESPN žestoko kritikovao centra Timbervulvsa. Bivši as Bostona je jedan od onih što je glasao za individualne nagrade i svoj glas dodelio upravo Goberu, ali se zbog toga pokajao.

Izabrane vesti

"Otkako sam u medijima, to je nešto zbog čega najviše žalim. Povlačim se iz glasanja za pojedinačne nagrade u ligaškom delu sezone, jer sam učinio medveđu uslugu koristeći svoja glasačka prava. Sramota me je što sam glasao za Rudija Gobera kao najboljeg odbrambenog igrača sezone", izjavio je Perkins.

Njegovo mišljenje je da Gober 'nestane' svaki put kada dođe plej-of.

"On je igrač koji svaki put u plej-ofu postane labilan u odbrani. Nemojte da mi prodajete analitiku, da mi dajete ove plus-minus statistike, jer to je najprecenjenija statistika u NBA. Kada pogledam Rudija, on je ukaljao nagradu za najboljeg odbrambenog igrača godine."

Gober je u prethodne tri utakmice protiv Dalasa u proseku beležio po 12,3 poena, 7,6 skokova i 1,6 asistencija, međutim, drugi podatak skrenuo je Perkinsovu pažnju.

"Videli smo šta se dogodilo sa njim u seriji protiv Denvera, nije mogao da čuva ni čoveka na svojoj poziciji. Karl Entoni Tauns je uradio bolji posao od njega. Šta je sada radio? Pogledajte ovu seriju (protiv Dalasa, prim.aut) i shvatićete da je zabeležio tri bloka za tri utakmice. Jedan blok u proseku po meču na njegovu visinu? Neprihvatljivo!", konstatovao je Perkins.


tagovi

Kendrik PerkinsRudi GoberNBA ligaMinesota Timbervulvs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara