Mateus nema vremena da bude trener: Ubijao me rad u klubovima

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.03.20. | 18:00

„120 dana fudbalu, 120 dana porodici, 120 dana – odmor“, to je Lotarov život

Navijači Partizana i dalje sa velikim poštovanjem izgovaraju ime Lotara Mateusa, legendarnog Nemca koji je uveo crno-bele prvi put u Ligu šampiona 2003. godine.

Iako je u Partizanu tada bio dobar deo igrača koji su dve godine ranije primili pet komada od njegovog Rapida, Mateus je, uz nekoliko kvalitetnih pojačanja, napravio tim koji se ravnopravno nosio sa Real Madridom, Portom i Marseljom, a izbacio Njukasl.

Izabrane vesti

Verovalo se tada da velika karijera čeka Mateusa, koji je svojevremeno bio najbolji fudbaler sveta, a ona se posle odlaska iz Partizana, u stvari – ugasila. U razgovoru za južnoafričke medije, Lotar je otkrio zašto se to desilo.
Kada radite u klubu, potrebno vam je vreme da bismo nešto stvorili. Zato sam bio loš trener svojevremeno, nisam imao dovoljno vremena za sve. To me je sve ubijalo“, rekao je Mateus.

On je dodao, pošto su ga pitali da li bi preuzeo neki južnoafrički tim, da bi ga sad zanimalo jedino da vodi neku reprezentaciju.
Ako se ukaže pozicija selektora, pošto tada nemate utakmice svake nedelje, onda bih možda promenio mišljenje“.

I dok je bio u Partizanu, znalo se da je Mateus veliki bonvivan, a to se nije promenilo do današnjeg dana. I sigurno je da je tu, u stvari, razlog zašto ga treenrski posao nije previše zanimao.
Onih 365 dana u godini delim na jednake delove. Fudbalu posvećujem 120 dana, sa porodicom uživam 120 dana, a ostalih 120 se – odmaram. To je prelep život i nemam nameru da ga menjam“, poručio je Lotar Mateus.

I što bi to onda menjao za trenerske stresove? Čovek uživa u životu...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara