Patrik Juing (©AFP)
Patrik Juing (©AFP)

Patrik Juing se vratio u Nikse

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.10.24. | 17:16

U ulozi košarkaškog ambasadora

Njujork Niksi saopštili su da će se klupska legenda Patrik Juing (62) pridružiti franšizi na novoimenovanom mestu košarkaškog ambasadora koja će biti zaduženja za promociju kluba i igre pod obručima u egalu.

"Kao što sam rekao onog dana kada je moj dres sa brojem 33 podignut pod svodove "Gardena", uvek ću biti Nik, i uvek ću biti Njujorčanin. Jedva čekam da počnem sa radom na ovoj novoj poziciji i da se zvanično vratim u organizaciju koju toliko volim. Garden je oduvek bila moj dom, i radujem se radu sa Leonom Rouzom, trenerom Tibodoom, timom i svima ostalima koji ovo mesto čine tako posebnim“, naglasio je nekada jedan od najdominantnijih centara NBA lige.

Izabrane vesti

Prosečno je postizao 21 poena, 9,8 skokova, 1,9 asistencija i 2,4 blokade za prosečno 34 minuta u 1.183 odigranih utakmica u svojoj karijeri.

Jedanput je uvršten u najbolju petorku lige, dok je šest puta bio u drugom najboljem timu, a tri puta deo drugog najboljeg odbrambenog tima. Deo Ol-star selekcije je bio 11 puta.

Lider Niksa svih vremena po broju poena (23.665), skokova (10.759), blokada (2.758), ukradenih lopti (1.061), odigranim minutama (37.586) i odigranim utakmicama (1.039).

Imao je i trenersku karijeru, ali dosta kraću i neuspešniju pošto je uglavnom bio pomoćnik i to u stručnim štabovima Vašingtona, Hjustona, Orlanda i Šarlota, dok je do prošle godine samostalno predvodio Univerzitet Džordžtaun.


tagovi

Patrik JuingNjujork NiksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara